App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Äger barnet

Jag ha varit "pappa" i 1 år och 2 månader, Men såhär är det att jag och mammam var inte ett par när hon blev gravid, hon ha velat ha mej tillbaka men jag känner och vet att vi funkar inte ihop så jag valde att gå vidare men problemet nu är att hon använder barnet som ett medel för att straffa mig nu. Jag har aldrig tagit friskluft med min son eftersom att hon hitta på mycket när vi är hos familjerätten och vänta dela vårdnaden. Hon ljuger om det hela och förhindra det lila umgänget som jag ha med min son.till och med har tingsrätten sägt till henne att hon ska lämna barnet på umgänget så att jag och min son ska kunna ha en meningsfull umgänget men det gör hon inte . Just nu vet jag inte vad jag ska göra det här är mitt första barn och jag vill gärna vara i hans liv eftersom att jag själv saknar ett pappa i mitt liv och det vet hon också men hon använder det mot mig . HJÄP HJÄP ha ni nån tips om hur man kan hantera en mamma som äger sina barn ?

2020-03-10
Bebis på 13 månader

Har ni gemensam vårdnad? Jag tycker att det låter som att du borde få ta föräldraledigt snart! En chans att steppa upp och tillåtas ta huvudansvaret för ert barn. Och ja, jag tycker att du ska kräva det rättsligt, om hon inte vill samarbeta!
Jag menar inte att du ska ta barnet ifrån sin mamma helt. Jag tror inte att ett abrupt byte gynnar barnet. Kanske ska barnet fortfarande sova hos sin mamma ett tag till? Men att du är med barnet 8-12 timmar på dagtid, varje dag i ett halvår, tycker jag vore fullt rimligt!

2021-10-13
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 6 månader

Enligt föräldrabalken har barnet rätt till god kontakt med båda sina föräldrar (om ingenting annats sagt i rätten), då detta anses vara barnets bästa. Barnets bästa är alltid avgörande inom dessa fall, därav ser man väldigt allvarligt på umgängessabotage. Om hon fortsätter att komma emellan dig och ditt barns umgänge finns det till och med en risk att hon kan förlora vårdnaden om barnet om det skulle vara det du går till rätten med. Anledningen till de är att de kollar på vem av er som kan se till sitt barn behov allra bäst, då koller dem på en sådan grej som umgängessabotage just för att barnets behov är just att ha kontakt med båda sina föräldrar. Så om det faktiskt är så att du inte önskar hela vårdnaden själv så skulle du nog vara lite försiktigt att gå till rätten. Men jag anser att det vore på sin plats att upplysa henne om dessa lagar, samt säga att du verkligen vill att ni skall kunna lösa saker och ting bara emellan er och inte behöva gå till rätten. Någonting som också styrker dig i en rättslig situation är att ha bevis på att du vill slippa en rättslig process just för ditt barns skull, då han inte skulle må bättre av de. Dokumentera ALLT, allting skriftligt så du har bevis. Tänk på hur du uttrycker dig ALTTID, i samtal med mamman. Allting kan användas emot dig.

Och så sist men absolut inte minst, är så så ledsen för att du befinner dig i denna situation. Hoppas innerligt att ni reder ut detta utan att behöva ingå en rättslig process!

2021-10-12
Fannsan
Fannsan
Gravid i vecka 27

Anlita en advokat och kräv umgänget på pappret som hon måste hålla sig till, om ni inte redan har sådant.

2021-10-07
Katti007
Katti007
nyfödd bebis

Ta hjälp av en advokat.
Har ni bestämda tider när du ska ha barnet måste hon ge dig de tiderna.

2021-10-07
Jay22
Jay22
Gravid i vecka 25
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...