App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Illamående och viktuppgång

Jag hoppas att ni är några där ute som kan lugna mig. Sedan vecka 6 har jag mått illa och är nu i vecka 15 och jag känner att det börjar vända men inte helt... Det enda som har fungerat hittills är att äta så fort jag känner att det är på väg och har nu på dessa veckor gått upp 6kg... Är det fler som varit i samma sits och gått upp mycket? Bara man börjar må bättre så kommer man självklart äta bättre men nu är fokus bara på att må bra.. Det är just viktuppgången som inte alls känns bra nu 😭

2020-03-10
MammaW
MammaW
Gravid i vecka 18

Mådde illa 24/7 y 4 månader och inget hjälpte för att få bort illamåendet. Dagen därpå då illamåendet försvunnit fick jag foglossning.

Tänk bara på varför du gör det även om det just nu kan kännas helt grått och ingen glädje alls i att vara gravid.

2020-03-14
SarahLovisa
SarahLovisa
nyfödd bebis

Det där med vikt är så olika!
Med första barnet gick jag upp 18 kg totalt. Startvikt 58 kg, slutvikt 76 kg, 2 dagar efter förlossning vägde jag 56 kg!
Med andra barnet gick jag upp 7 kg totalt. Startvikt 62 kg, slutvikt 69 kg, vägde sedan 65 kg tills ny graviditet...
Detta är min 6:e graviditet och har gått upp 13 kg. Hade ökat 5 kg tills v. 30 så lagt på mig 8 kg på 10 veckor sedan jag blev sjukskriven pga bäckensmärtor. Är alltså i v. 40 nu, bf på tisdag.
Mådde bra tills v.30, var överdrivet aktiv med 5 barn med diverse fritidsaktiviteter och en sambo som jobbar kvällar och nätter. När min rörelsefrihet blev kraftigt nedsatt satte vikten igång, men det behövdes nog, har fortfarande endast en mage och vätska som förmodligen försvinner när bebis tittar ut.
Folk ska verkligen inte lägga sig i hur man ser ut, det ändras snabbt efter förlossningen ändå. Huvudsaken är att bebis växer och följer kurvan.
Jag får förvånade blickar när jag säger att jag är beräknad att föda nu i mars. En läkare frågade nyligen ett av barnen när han skulle få syskon, barnet svarade "om 2 veckor", läkaren rättade honom: "Menar du 2 månader?" jag svarade "nej, faktiskt om 12 dagar".
Stressa inte upp dig, barnet tar det h*n behöver ändå.

2020-03-12
zmiley
zmiley
nyfödd bebis

Om illamående har jag inget erfarenhet alls. Men viktuppgång däremot, gick upp hela 25 kg. 5 veckor efter förlossningen va nere direkt med 18 kg. Sen därefter lite i taget. Gick upp igen när jag slutade amma efter 19 månader amning, gick upp på 1 månad en massa, Men nu går jag ner igen efter ett tag.

2020-03-11
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Hej! ☺️ Har haft precis samma som du med mina två graviditeter. Mådde illa och kräktes, gick upp jättemycket i första halvan av graviditeten...men sen vände det liksom, även fast jag tyckte jag åt mer än i början. Alla brukar ju säga att man går upp mer mot slutet men så var inte fallet för mig. Försök att inte stressa dig för mycket över vikten just nu, din kropp gör ett otroligt jobb, producerar en hel liten människa, 🥰 din kropp vet vad den gör, behöver nog ha denna viktuppgång för att göra sitt bästa 👍 Och vem vet hur det blir när graviditeten framskrider? Som du säger försvinner illamåendet förhoppningsvis och då kan man ta bättre hand om sig själv igen. så ta det lugnt, det är det bästa du kan göra för dig och bebisen.

2020-03-11
Tiltan
Tiltan
Gravid i vecka 30

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2020-03-11
Tiltan
Tiltan
Gravid i vecka 30

Att folk inte förstår att det är nog jobbigt som det är... Kommentera inte andras kroppar!!!

2020-03-11
MammaW
MammaW
Gravid i vecka 18

viktuppgången kan man tyvärr inte göra så mycket åt mer än att försöka röra på sig lite varje dag. Jag stoppade oxå i mig de mesta i början och var hungrig konstant! Jag är nu i v 33 och har gått upp 17kg. Jag kräktes väldigt mycket fram tills v16 trots att jag åt en massa så viktuppgången började inte förrän strax efter att illamåendet släppt, sedan dess har jag lagt på mig ca 1kg i veckan.
illamåendet har sedan någon vecka tillbaka dock kommit tillbaka så vikten går inte upp lika snabbt nu länge, dock har jag lagt på mig en del vätska från start och de gör ju oxå sitt :(
Vikten är nog de som varit kämpigast för mig under hela graviditeten tyvärr , framför allt eftersom alla runt om är så himla duktiga på att påpeka det oxå :(

2020-03-10
FamS9
FamS9
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...