App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Träffa barnbarnet första gången - smitta förkylning?

Hej! Jag undrar hur länge förkylning smittar? Eventuellt ska vi hem till föräldrarna i helgen för första gången med vår 1-månaders bebis men min mamma blev förkyld förra veckan och är fortfarande snorig. Inga andra symtom. Är på lördag isåfall, är ju några dagar kvar dit. Hon har nu haft förkylningen i ca en vecka med feber i början. Tacksam för svar!

2020-03-10
Linneablomman
Linneablomman
Bebis på 4 månader

Är ni säkra på att det inte är corona hon har/har haft? Jag hade inte riskerat det med en sån liten, speciellt inte nu i dessa tider.

2020-03-12
Zeldismamma
Zeldismamma

Förkylning smittar väl mest i början så jag tror inte det är nån fara. Se till att alla tvättar händerna noga innan de håller bebisen, och inga fingrar i munnen på den lilla osv. Sen kan man aldrig gardera sig mot förkylningar och det är inte heller säkert att bebis blir sjuk även om den är nära någon som snorar. Min yngsta är 7 månader och följer med både vid lämning och hämtning på skola och förskola och alla barn ska såklart upp i ansiktet och hälsa på bebisen men hon har bara varit lite förkyld 2 ggr och haft lätt feber 1 gång. Så länge bebis inte är prematur eller har andra problem så tror jag att sunt förnuft räcker långt. Och ja, alla som har erfarenhet av nyfödda som fått rs och annat, jag fattar att det är skitjobbigt, men jag tycker inte att man ska isolera sig med en liten bebis. 😋

2020-03-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...