App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Scharlakansfeber på förskolan

Fick nyss sms från mellandotterns förskola att ett barn på hennes avdelning har scharlakansfeber. Jag är mammaledig med lillasyster på 7 månader. Ska man hålla dottern hemma eller är det onödigt? (Helst vill jag inte det då hon behöver de där 15 timmarna på förskolan...)

2020-03-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Hehe jaa precis jaa är ju väldigt svårt att hålla syskon i från varann får se hur det kommer gå nu med min lilla bebis som kommer om 4-8 veckor haha dom pratar bara om bebis i magen här hemma 😋 jaa vattkoppor jagar jag folk som har då jag vill att min 1.5 åring ska få det sen har alla haft det. Min son fick pencilin för shalakansfebern, men som sagt hoppas det går bra för er o att den lilla inte blir smittad :)

2020-03-10
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 6 månader

Hehe ok.. vattkoppor gick förra veckan så det kanske bara är att förvänta sig att hon snart får prickar på längden och tvären då. Inte vara på lilla bebisen blir värre, bägge storasystrarna avgudar sin lillasyster och bråkar bokstavligt talat om att få vara närmast henne hela tiden. 🤪 Det är klart att vi får göra vårt bästa om nån av de blir sjuka men innan dess blir det svårt.

2020-03-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Går det shalakansfeber så har hon redan blivit smittad det är 2 veckors inkubationstid.. Likadant med vattkoppor. Min son fick det nu för ett tag sedan o han va först med att få det på dagis.. o detta smittas via droppsmitta så låt inte din dotter vara på lilla bebis så ska det inte vara några problem 🤗

2020-03-09
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 6 månader

Det är väldigt smittsams. Jag skulle nog hålla barnet hemma, dels för jag hatar ha sjukt barn, dels för att inte smitta så små syskonen..

2020-03-09
Leab
Leab
Barn på 2 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...