App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kraftiga kräkningar efter smakportion, någon som varit med om samma?

Min son är 6,5 månad och har börjat med smakportioner. (Smaksensationer sen 4 månader). Vid tre till olika tillfällen (slutet av januari, förra veckan och en gång denna veckan) har han kräkts kraftigt ca 2-3 timmar efter han ätit. Har vid dessa tillfällen fått olika livsmedel 1-2 istärningskuber (där av är det inte rimligt med en allergi). Han vid dessa tillfällen sovit eftermiddag och vaknar av att han kräks en riktig kaskad. Jag får tvätta av honom och byta alla kläder och sen fortsätter kräkandet o ca 30 minuter (med ett par minuter emellan) och han verkligen tömmer magen. Han är pigg och glad mellan kräkningarna men hulkar riktigt och kräks tunn vätska och tillslut galla. Kan sen amma och vara som vanligt efter en liten stund och behåller det. Pratat med både BVC och läkare men de tror mest på att magmunnen inte riktigt kan hålla emot och att den första kräkningen ”triggar”/retar så att han därför fortsätter kräkas. Gör så ont i mitt mammahjärta och se han kräkas så och verkligen behöva hulka för att få ut det. Jag undrar bara, är det någon som har liknande erfarenheter? Fick det bara va så eller gjorde ni något annorlunda för att era barn skulle slippa kräknignarna?

2020-03-06
JennyyAM
JennyyAM
Bebis på 6 månader

1a gången: ägg
2 gången: sötpotatis, potatis, purjolök, kyckling, morot, persilja vitlökspulver, vitpeppar
3 gången: dillkött (fläskkött, dill, grädde, peppar), sötpotatis, palsternacka

2020-03-09
JennyyAM
JennyyAM

Det var helt olika livsmedel alla tre gånger, (enda som var samma va sötpotatis som fanns med i rätten både gång 2 o 3), han har fått exakt samma mat dagen efter kräkningen för att se om det blir någon reaktion men det har det inte blivit någon av gångerna heller....

2020-03-09
JennyyAM
JennyyAM

Det behövs ingen stor mängd mat om det är allergi. Exakt vad är det som det matats med när detta hänt? Låter exakt som en bebis i min närhet. Han visade sig vara allergisk mot baljväxter.

2020-03-07
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Fick hon också liksom ta i tillslut när hon kräktes för att det inte finns något kvar i magen?
Min son har hittills (peppa peppa) inte kräkts av gröten, utan bara vanlig mat. Men som jag skrev ovan har det varit olika livsmedel mellan gångerna, och även gånger han ätit samma och det inte har blivit några kräkningar...

2020-03-07
JennyyAM
JennyyAM

Min dotter var precis lika dan när det kom till gröt, välling och ersättning, mat funkade dock bra. Ibland kräktes hon i 2h med 10 minuter mellanrum och det var riktigt jobbigt. Var även hos läkare men de kom inte fram till något, dom sa att vi skulle ge henne sånt hon inte kräktes av... Hon sluta att kräkas av gröt och välling när hon va runt 8, 8,5 månader. Så vet inte vad det kan va, men kan tänka mig att det kan ha med magmunnen att göra.

2020-03-06
Neeeaahh
Neeeaahh
Bebis på 11 månader

Jag har två känsliga barn med magmun som inte hållt "tätt". Och det har kräkts efter måltid men aldrig kaskad och så pass att det kommer galla. Bröstmjölk är väl snällare mot magen än ny mat.
Därav min misstanke.
Hoppa det löser sig i alla fall! Kan vara någon slags överkänslighet också. Prova ännu mindre portioner och se om det funkar? Eller testa något annat att smaka?

2020-03-06
Okonkret
Okonkret

Vi har inte träffat någon med magsjuka någon av gångerna och om det så skulle varit magsjuka så hade han nog varit mer allmänpåverkad samt inte fått behålla amningsmjölken så kort efter kräkningarna. :)

2020-03-06
JennyyAM
JennyyAM

Låter som magsjuka

2020-03-06
Okonkret
Okonkret
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...