App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tillväxtkurva som stigit fort

Hej! Jag tänkte höra om fler varit med om liknande saker kring tillväxtkurvan på magen och bebis. Jag är just nu i v.32 och har fram tills nu haft en väldigt låg tillväxtkurva. Den har legat längs den nedersta strecket på vad som anses va ”normalt”. Men häromdagen på mitt besök hos barnmorskan hade den stigit spikrakt upp och ligger nu i överkant av vart de är bra att vara. Något min barnmorska reagerade på då men inget mer . Nu återkoppla hon till mig och hade diskuterat det med en kollega o bett mig komma in på en tid så fort som möjligt för att mäta igen och att jag evt behöver ett ultraljud. Jag undrar om någon haft liknande erfarenheter. Vad vart konsekvenserna av de osv?

2020-03-05
Mändy
Mändy
Gravid i vecka 35

Mitt SF mått stämde aldrig. Jag fick gå på några extra tillväxtultraljud bara för att se så att bebisen mådde bra. Men allt såg bra ut och jag födde en frisk tjej.

Så jag tror nog bara att vissa inte följer "boken" om vad SF måttet borde ligga på för i slutändan är det viktigaste att man får ett friskt barn och att du mår bra.

2020-03-05
Foppatofflan
Foppatofflan
Bebis på 3 månader

Antar det är sf-måttet du menar.. SF måttet är ingenting som egentligen säger något spc då det mest är riktlinjer.. Jag hade ett normalt SF mått med min 3e o han vägde 4.7 kg I v 39 när han föddes.. Så tycker inte du ska vara orolig.. Det kan ha varit att bebis låg på ett annat sätt när hon mätte denna gången elelr att du har mycket vatten elelr vad som det behöver absolut inte betyda något allvarligt:)

2020-03-05
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...