App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Blöjfri

Hur gjorde ni för att få era barn blöjfria? Vår son är 2år, han sitter mycket på pottan men de händer aldrig något. Har ni några bra tips?

2020-03-04
DMalin
DMalin
Bebis på 13 månader

Vi la i en tygvikblöja i vanliga.
Vi klippte den så barnet kände att det blev blöt = snabbt torr.
Går nog med vanlig gammal kökshandduk också som man klipper av eller bara viker.

2020-03-05
hanna199001
hanna199001

Våra har fått sätta ett klistermärke på pottan varje gång de suttit på pottan, oavsett om det rörde sig om 2 sekunder. Har det kommit kiss eller bajs i pottan har de fått välja en liten sak (likt burken med krafs hos tandläkaren), saker jag hittade i gömmorna typ fina suddgummin, gamla Kinderäggs-grejer mm. Våra har varit runt 3 när de har slutat med blöja, men vi kände inte att det var värt besväret för någon att hålla på att kämpa tidigare än så.

2020-03-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader

Vi körde klisterlappssystem. Satte upp ett vitt papper på toa och varje gång de kom något i toan/pottan så fick han sätta upp ett klistermärke på pappret. då kunde han varje dag se hur många han satt upp. Efter ett par veckor var de överfullt på pappret och han har varit blöjfri i 6 månader nu.

2020-03-05
Hyrkes
Hyrkes
Bebis på 7 månader

Kan verkligen rekommendera blöjfri på 3 dagar. Alternativt att låta barnet vara helnaket undertill under ett par dagar och påpeka/visa/flytta barnet till pottan varje gång det kommer kiss. Men läs gärna boken för den förklarat mycket bra varför man inte bör potta ibland, att barnet lär sig ett nytt beteende och att underkläder inte är bra i början bland annat.

Min dotter va dagtorr inom några dagar efter vi följde den metoden.

2020-03-04
viva91
viva91
Bebis på 15 månader

Vi håller på här hemma. Imorse vaknade sonen med torr blöja, så jag satte honom direkt på pottan med något att dricka, och inom en kvart kom det! Rekord för oss.
Så vi kör morgnar och ska utöka med fler stunder när sonen börjar säga till att han vill kissa.
Finna snabbare metoder, men vi tycker inte sonen är riktigt mogen med detta då han inte kopplar ihop att det är han som kissat på pottan än.
Något vi testade, men som absolut inte fungerade för oss var att ha kallingar innanför blöjan för att skapa obehag när barnet kissar. Men som sagt, verkar inte vara alla barn som kopplar då med😂🤦🏻‍♀️

2020-03-04
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 3 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...