App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid och ätstörningar

Hej, Jag har haft ätstörningar när jag var yngre, men känt att jag har fått kontroll över detta de senaste åren. Nu är jag gravid i v.19 och börjar känna att ätstörningarna spökar igen och har svårt att äta. Är det någon som känner igen sig? Jag har sökt hjälp men det skulle vara skönt att få prata med någon som är eller har varit i samma situation...

2020-03-03
aangeelicas
aangeelicas
Gravid i vecka 22

Hej! Vad skönt att höra att jag inte är ensam.. jag ska få träffa en kurator imorgon samt en dietist nästa vecka så jag håller tummarna att det känns lite bättre efter det. Just nu för mig är samvetet det värsta, då jag vet att jag måste äta för bebisens skull men får ångest hela tiden..
Lycka till med din bebis och glöm inte bort att du är stark och kommer bli en underbar mamma till ditt barn!

2020-03-04
aangeelicas
aangeelicas

Jag var i samma situation och det var min största farhåga att de skulle komma tillbaka redan när jag plussade på stickan då jag visste att det var vanligt. Har också haft svårt att äta under hela graviditeten, dels av ätstörningstankar men också för att jag inte haft någon aptit/känt mig mätt fort. Berättade om mina tankar för barnmorskan tidigt och fick då komma till en dietist. Remiss skickades även till ätstörningskliniken, men där ansåg man inte att min problematik var tillräckligt stor. Men känner att jag har bra stöd från vården ändå. Får hela tiden höra att jag måste försöka äta mer och jag kan ibland få dåligt samvete för den lilla i magen..
Hoppas att du får ett så bra stöd som möjligt och att du känner att du ändå kan ta dig igenom graviditeten utan större problem!

2020-03-03
Anonym120
Anonym120
Gravid i vecka 33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...