App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Blöja på natten

Hej! Jag har en treåring som är blöjfri på dagarna sen ett halvår. Var en fantastiskt smidig process att sluta med blöja med 4-5 olyckor innan det var ”klart”. Körde då även blöjfritt när vi sov middag/åkte bil etc utan olyckor. Tänkte då att ”vi börjar såhär och tar nattblöja sen”. Vet inte när sen är men börjar dock känna att det vore skönt och ekonomiskt att bli av med nattblöja. Men hur tusan slutar man med nattblöja? Vissa morgnar är blöjan torr, andra nätter är den så full att den läcker. Försöker få henne att kissa innan vi lägger oss, men ibland är hon vrång och vägrar, andra gånger sitter hon men inget kommer. Hon dricker i stort sett inget efter middagen förutom välling som vi mer eller mindre måste ge för att hon får medicin med den och vällingen är enda sättet vi lyckas få i henne medicinen. Så hur har ni gjort? Bara tagit av och låtit kissat några nätter eller finns det något för att minimera olyckor på natten? (Anledningen till att vi dragit på det är delvis att vi tänkt att vi vill undvika att behöva vakna på nätter då vi redan får gå upp några gånger med de andra barnen. Men någon gång måste man ju bita i sura äpplet)

2020-03-03
Mislan
Mislan
Barn på 2 år och 2 månader

Har en 2-åring som har slutat med blöjan sen i sommras, vissa nätter och dagar går det perfekt och andra inte lika bra, På nätterna sover hon bara på plastad frotte eftersom det blir llättare att bara byta den än både frotte och lakan. Har köpt på mig ganska många för att kunna byta snabbt och harinte möjlighet att tvätta var och varannan dag med massor tvätt.

Ibland så kissar hon på natten om hon vill men det är inte alltid det fungerar på kvällen heller, har en potta inne på hennes rum av den orsaken.

Hittade stora plastad frotte på Skapa mer, metervara 150 cm bred. Perfekt så den blir som lakan och fanns i flera färger- Har 150 *150 och det fungerar bra.

Sen har hon tunna byxor på sig som man lätt kan tvätta upp för hand.

2020-03-03
ma78
ma78
Barn på 2 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...