App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Orolig inför beslut om föräldrapenning

Hej! Jag jobbade 6 månader förra året april-okt och har under den tiden samtidigt studerat på distans. Jag har fortsatt min utbildning och har ett år kvar ungefär. Jag är beräknad i slutet av augusti och undrar om jag har rätt till en sgi beräknad föräldrapenning eller om jag kommer få den lägsta penningen. Jag känner mig orolig då det inte kommer gå att bara leva på det lägsta bidraget. När kan man påbörjar utredningen hos försäkringskassan? Är i vecka 15 nu. Behöver få svar snarast så jag vet om jag behöver ta något jobb nu för att kunna förändra min situation efter förlossningen. Kram

2020-03-02
Selmaaa
Selmaaa
Gravid i vecka 20

Kan du inte ringa fsk och höra vad de säger? Sgi är skyddad om du läser csn grundande utbildning, men är osäker på hur det funkar om du bara arbetat 6 månader. Men jag har bara bra erfarenhet av fsk så testa ring:)

2020-03-03
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 8 månader

Jag blev föräldraledig i september förra året. Innan dess jobbade jag från april och innan dess studerade jag. De valde då att utgå från året innan dess. Sålänge man har nån slags sysselsättning eller anmäler sig på arbetsförmedlingen så fort man inte har arbete eller studerar så skyddar man sin SGI (om jag har förstått korrekt).
För att få den lägsta så ska du i princip inte arbetat eller studerat alls.
Har inte världens bästa sjukpenning men kunde vara värre.

2020-03-03
Mikros
Mikros
Bebis på 6 månader

Man kan inte börja med något sånt innan man fått och skickat in moderskapsintyget. Det får man runt v20

2020-03-02
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 37
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...