App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta nattamma

Hej! Min dotter blir 11 månader nu i veckan och jag funderar på att sluta nattamma henne. Hon ammar ingenting på dagen men på natten 1-3 gånger. Ska börja jobba igen om en månad och fick nyss reda på att jag är gravid igen. Hade varit skönt att få sova lite, speciellt när man ska börja jobba igen. Hon somnar i egen säng på kvällen och sedan sover hon i vår när hon vaknar för att amma. Hur har ni gjort? :)

2020-03-02
Carolinw
Carolinw
Bebis på 11 månader

Jag bestämde mig för att sluta när min son var 9mån, då ammade han 1-2 gånger korta stunder på natten. De tog tre nätter där han vaknade runt 05 och tog en liten stund att somnade om men sökte aldrig bröstet utan nöjde sig med närhet och napp. Efter de tre nätterna sov han fram till 07. Tror vi var redo både två och de blev aldrig nått återfall för hans del heller ! Lycka till

2020-03-06
CarolineR14
CarolineR14
Gravid i vecka 8

Trappa ut är ju skönast för bröstens skull. Men är det bara nattamning kvar så brukar det ju inte vara så mycket mjölk kvar. Kan relatera till mammahjärtat, men lita på att partnern fixar det utan din hjälp. Prata med varandra innan och lägg upp en plan.

2020-03-06
lucypearl
lucypearl

Ja jag har funderat på det. Gör så ont i mammahjärtat bara, hon blir helt hysterisk om inte jag tröstar henne. Är väldigt mammig men det är väl kanske bara att göra det. Har ni slutat tvärt med amningen eller trappat ut?

2020-03-02
Carolinw
Carolinw
Bebis på 11 månader

Hej! Ett förslag är att om det finns en partner att låta hen ta nätterna tills barnet har vant sig utan bröstet. Vissa barn klarar det på en natt, medans andra behöver längre tid på sig. Det viktigaste är att partnern tar barnet helt och hållet och tröstar på sitt eget vis. Om du finns i rummet så kommer barnet söka sig till dig.

2020-03-02
lucypearl
lucypearl
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...