App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Berätta för chefen

Hej! Jag är gravid i vecka 14, och har ett ganska så tungt jobb. Kör budbil med paket där en ordrarna kan väga allt från 1 - 200 kg, de är upp och ner för trappor och plockar upp i kundernas förråd osv. Även lite lagerarbete till och från. När har ni berättat för era chefer att ni är gravida? Är det lite beroende på vad ni har haft för arbete? Min chef är ganska beroende av mig då det bara är jag och en till som kör och vi har ett varsitt område. Rädd att det blir lite grinigt 🙈 Hur länge kan man gå utan att bära ”för tungt”? Kanske blev lite rörigt här nu, men hoppas att jag kan få lite klarhet med hjälp av er iallafall 🤗

2020-03-02
Endecemberunge
Endecemberunge
Gravid i vecka 17

Jag jobbar inom snabbmatsbranschen och har förstått att jag berättade för min chef väldigt sent...i vecka 26 först

2020-03-02
Anonym120
Anonym120
Gravid i vecka 32

Grattis :) tycker du ska berätta och vara försiktigt tänk på dig och din bebe först å främst. Aldrig fel att berätta för ens chef, sen om du vill hålla de hemligt för dina kollegor så kan du ba säga till chefen och vara ”tyst” om det tills du är Redo. Vi kvinnor är till för det så de kommer inte va några problem :-)

2020-03-02
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Tänk på dig och barnet först! :)
Jag berättade i v 12 efter ultraljudet, jag jobbar på lager och går dagligen runt 14 tusen steg och lyfter mycket tungt. Chefen ändrade mina uppgifter så fort han fick veta- vilket jag är oerhört tacksam för! Inget är viktigare än krabaten i magen :)

2020-03-02
SandraM
SandraM

Kan ju vara sjysst att säga till i lite god tid så att chefen hinner planera för en lösning, istället för att du säger en dag att du inte orkar lyfta, då kan det ju bli lite grinigt. Men du har heller ingen skyldighet att berätta, det gör man när man känner för det. Beror på relationen till chef och kollegor skulle jag säga. Angående när det blir för tungt- det kommer din kropp berätta för dig! ;) Det där kan också ändras fram och tillbaka. Under min senaste graviditet hade jag en period i mitten av graviditeten som jag hade mer sammandragningar och var mer besvärad, men i v 39 gick jag varje vecka mes grästrimmern i trädgården och på bf var jag högst upp i ett fågeltorn... Grattis till graviditeten och lycka till!

2020-03-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Hej och grattis!
Mitt tips är att lyssna på kroppen, den kommer säga till när det är dags att lugna ner sig med tunga lyft mm. Tror däremot den viktigaste perioden att tänka på att inte lyfta tugnt brukar vara runt tredje trimestern (kan ha fel). Man kan få gravidpenning om ens jobb är väldigt fysiskt krävande.
Jag berättade ganska tidigt för min chef då jag gick mellan 14-20 000 steg om dagen och lyfte och hade mig, jobbar inom skolan. Fick foglossning ca vecka 34 och började ändra mina arbetsuppgifter redan vecka 30 för att det började bli lite jobbigt med vissa uppgifter.
Kanske inte så mycket till hjälp men hoppas att det ger något sorts svar.

2020-03-02
Mikaela9
Mikaela9
Gravid i vecka 24
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...