App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ljumskarna aj aj

Hej får snart spel på mina ljumskar ! Värker när ja går, går ja för fort så man spänner så gör de galet ont, Även krampar kring å i själva hålet i underredet Prata med bm fick svar gå till sjukgymnast och se om dom kan se om det är någon form av foglossningar, men kan man ha de i flera flera veckor ?

2020-03-01
Jennzan1
Jennzan1
Gravid i vecka 33

Jag fick plötsligt väldigt ont i ljumskarna och korsryggen nu i v.36. Kunde knappt gå och hade jätteont.
Gick till en sjukgymnast med inriktning på pre och post graviditet som gav mig några få övningar och göra hemma på mattan. Helt sjukt men är i princip smärtfri nu. Dock triggar man igång det vid längre promenader eller överansträngning men rekommenderar verkligen och besöka en sjukgymnast för det kan lika väl vara muskulärt som triggats av instabilitet i bäckenet fast man tror att det endast är fogarna

2020-03-09
emeliefrisk1
emeliefrisk1
Bebis på 2 månader

Åååh känner igen mig så väl! Började få ont och hade seriöst svårt att gå på grund av foglossning runt v 7-13! Blev sedan bättre, men hade igenom hela graviditeten. Drag i ljumskarna var ett spännande inslag, kunde krampa så illa när jag reste mig att jag var tvungen att vila innan jag kunde börja gå! Tips är att skaffa ett bra foglossningsbälte ganska tidigt, och använd så länge du kan! Och gå till en SG som kan ge dig en bäckenskola och informera om foglossning, genom att undvika vissa rörelser kan du undvika mycket smärta. Lycka till :)

2020-03-02
Mandamamman
Mandamamman
Bebis på 8 månader

Samma för mig, började få ont redan i v 19, både i ljumskarna och bäcken fram, barnmorskan kan kolla och klämma och kan fastställa om de är foglossning.
Eller kanske bara läkaren på BM... minns inte, träffar både och regelbundet :)

2020-03-02
FamS9
FamS9
nyfödd bebis

Det är troligtvis foglossning. Jag har haft ont i ljumskarna sedan v 16 och är i 38 nu. Fick tips om foglossningsbälte, att gå långsamt och små steg, inte sitta med benen i kors, att undvika promenader samt att ha platta bekväma skor. Min foglossning blev inte värre förrän i v 33 och jag har inte gått till sjukgymnast eller köpt ett bälte, men tycker absolut att du ska gå till en sjukgymnast! Ångrar att jag inte gjorde det. Det är så onödigt att gå och ha ont när man kanske inte behöver. Hoppas det löser sig för dig!

2020-03-01
Jess94
Jess94
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...