App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

6 mån och mat

Jag har en son på 6 mån som har fått äta en portion gröt på kvällarna i ca en månad. Det är mitt första barn och jag är helt vilsen på hur jag ska fortsätta introducera mat. Hur äter era 6 mån bebisar om dagarna? Vad äter dom? Hur mycket? Jag blir galen vad eller hur mycket jag ens ska ge..

2020-03-01
Mimmipigg
Mimmipigg
Bebis på 7 månader

Hej!

Börja göra olika puréer utav morot, palsternacka, sötpotatis, potatis, majs, ärtor okej inte av allt men välj! :)
Sen när bebisen lärt sig kan du börja introducera söta saker som frukt o bär

2020-03-06
SofieM
SofieM
Bebis på 8 månader

Bananpannkaka! Min son har ätit det till lunch varje dag sen han var 6 mån! (Han älskar det och jag är en lat mamma som inte orkar hitta på nya saker).
Mosa 1/2 banan. Blanda med 1 ägg, en klick grädde, 1 klick smör. I början gjorde jag det som äggröra. Så det var lätt att mata med sked. Nu gör jag det som omelett och delar i bitar så får han plocka med dem själv. Dock kan barn reagera på ägg har jag hört. Men aldrig märkt av det på min son. Även rån med leverpastej fick han ofta när han var mindre 😊

2020-03-01
LinaM
LinaM

Jag har previs samma bekymmer. Vi öter gröt till frukost, fruktpure och/ersättning som mellis, lite vanlig mat till lunch (men då jag är osäker på mängden blir det lite grann och skulle han visa tecken på fortsatt hunger så får han ersättning) samma mellis som tidigare och kvällarna har jag försökt introducera välling men verkar som att der kommer bli gröt där då han ej vill ha välling.. men det är svårt. Ska till bvc imorgon och hoppas få lite hjälp med tänket där..

2020-03-01
Danijella123
Danijella123
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...