App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid?

Jag ska försöka göra mig kortfattad. Jag hade min senaste riktiga mens med start 12 december. Den skulle komma kring 16-19 januari men inget där. Tog då ett grav-test 21 som visade neg. 27-31 januari hade jag som brunaktiga flytningar och sen kom mensen som inte var lika riklig som den brukar mellan 1-6 feb och därefter brunaktiga flytningar några dagar igen. Jag har haft extrem mensvärk varje dag under de två månaderna när mensen krånglat. Det har kommit som en attack och jag har behövt lägga mig ner för att andas igenom smärtan och klämma sönder sambons hand haha. Mina bröst har också av någon förmodan börjad ömma fruktansvärt mycket, vilket det normalt inte brukar göra. Jag har även ökat i vikt, extremt mycket. Är det vanligt i början av en graviditet? Byxor som varit förstora är nu nästan för tighta runt magen och vissa jeans går knappt att knäppa. Kan likaväl vara så att jag gått upp massor de senaste två månaderna men det låter så skevt då jag alltid varit en liten XS och alltid legat precis vid normalvikt enligt min kurva och haft svårt med att gå upp. Så till min fråga, kan jag vara gravid trots att det första testat visade negativt, är det värt att ta ett nytt och se, eller ska jag vänta in mensen som är beräknad 10 mars? Vet självklart att det är exakt likadana symtomer vid PMS men aldrig haft det så här tidigare därav reagerar jag :)

2020-03-01
Barkträd
Barkträd

Så som du beskrev har jag haft varje mens senaste åren innan jag blev gravid men inte alltid haft det så. Så tror tyvärr du bara börjat få kraftigare mensmärtor? Eller kanske ett tidigt missfall? Hur mår du annars? Tröttare ? Hungrigare ? Illa?

2020-03-02
FamS9
FamS9

Det är ju precis det jag skrev, beräknad mens 10 mars haha.

2020-03-01
Barkträd
Barkträd

(Kan även lägga till att jag har haft blödningar i början av graviditeten när jag vart gravid med ett av mina barn)

2020-03-01
green90
green90

**** jag hade inte orkat vänta ska de stå

2020-03-01
green90
green90

Fattar fortfarande inte, hade du mens 1-6 februari så borde du väll inte ha nästa mens först 10 mars? Eller hur lång cykel har du? Från första dagen i mensen till första nästa mens är normalt att ha 28-31 dagar? Så då borde du ju i så fall ha mens typ... nu? Jag va sjukt nyfiken så jag skulle ta ett test för jag hade inte oroat vänta. Haha

2020-03-01
green90
green90

Ja att det är längesen vet jag, men jag hade ju mens 1-6 februari, då lär jag ju tekniskts sätt inte vara det men sen kan man ju blöda som vanligt och vara gravid ändå.

2020-03-01
Barkträd
Barkträd

Det är alltid svårt att svara på såna här frågor. Tycker du ska ta ett test bara för att :)

2020-03-01
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Fattar inte riktigt hur du menar? Menar du att du gjorde ett gravtest 21 januari? De är ju den 1 mars nu. De var ju i så fall jätte längesen du gjorde testet? Testresultaten kan ändras från ena dagen till den andra. Från befruktningen tills att de syns på ett gravtest kan de ta så lite dom 14 dagar. De borde absolut synas på ett test nu i så fall.

2020-03-01
green90
green90
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...