App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bebis vägrar att borta tänderna

Hej, Min son på nio månader fick sina första tänder uppe och nere för en månad sedan. Vi började direkt att bort tänderna två gånger om dagen och er gick bra, senaste två veckorna kniper han var ihop och vägrar. Försöker sjunga, han får borta själv osv men han vägrar. När jag frågade hos tandläkaren sa dem att vi måste tvinga honom och hjälpas åt när han ligger ner. Hur gör ni med barn i samma ålder? Känns jättejobbigt att tvinga honom samtidigt som det är viktigt :(

2020-02-29
BFmaj2019
BFmaj2019
Bebis på 10 månader

Jag jobbar själv som tandsköterska och det är verkligen jätte viktigt att du borstar på bebisen oavsett om hen vill det eller inte. Vad gör du om bebisen inte vill ligga på skötbordet och byta bajsblöja? Låter du ungen ha kvar sin bajsade blöja då? För du inte vill tvinga barnet till blöjbyte? Ett barn ska inte behöva ta ansvar för sina egna tänder, du som förälder ska ta de ansvaret. Rekommendationerna är att hjälpa barnet med tandborstning tills barnet blir 10 år. Att inte borsta tänderna på sina barn är vanvård och om inte du själv håller fast barnet och tvingar till tandborstningen så kommer ditt barn få hål i tänderna och då kommer tandvårdspersonalen behöva droga ner sitt barn med midazolam och tvångs laga. De är inte så himla kul kan jag tala om. Lär barnet från början att de är du som bestämmer, och att de inte är nån vits att krångla för tänderna ska borstas oavsett.

2020-03-01
green90
green90

Bolibompa baby har en borsta tänderna låt som vi sätter på samtidigt som hår son gillar, underlättar lite stt ha som en mysig rutin.

2020-03-01
Adlit
Adlit
Gravid i vecka 9

Det är så viktigt att få in rutin med tandborstning! Barnet kanske inte tycker om det, men vissa saker måste man ju göra. Det är inte alltid barnet vill ta på sig kläder, eller åka i vagnen, men vi ser till att det ändå blir av. Detsamma gäller tandborstningen, det är bara att göra! Självklart fördel om man kan leka fram ett intresse. Men vill de inte får man ändå tvinga dem. Tillslut kommer de förstå att det är nåt som kommer hända varje morgon och varje kväll, oavsett om jag grinar eller inte. (Jobbar som tandläkare+mamma)

2020-03-01
FrökenFräken29
FrökenFräken29
Bebis på 6 månader

De går i perioder hur det går med tandborstningen här, Ibland har det kanske inte blivit lika noggrant. Hellre något tandbortdrag än inget alls. Jag hade inte velat hålla fast och tvinga då jag är rädd att de ska bli en ännu mer negativ grej. Jag försöker hellre leka fram det, låtsas borsta mina tänder med barnets tandborste, låtsas borsta någon leksak med tandborsten, när sonen var mindre hade han en tandborste han höll i och jag hade en med tandkräm som jag borstade hans tänder med. Sen är man inte mer än människa och man har inte hur mycket tålamod eller tid som helst. Men hoppas att något kan hjälpa.

2020-02-29
Ostbåge91
Ostbåge91
Gravid i vecka 21

Tyvärr sä är de många barn som inte gillar det. Min son älskar att borsta tänderna men SJÄLV och själv gör han ju inte de liksom, de mer bitande å leka, när han gör klart de, så håller jag hans händer å borstar dem , ändå om han skriker el inte vill, samtidigt som han vill. Att borsta tänderna på barnen är väldigt viktigt och därför ska man
Ändå om de inte vill el gråter göra det. För det är för deras bästa vi gör. Nu är min son lite äldre än dit barn, men de varit så sens han fick tänderna ( 5 månader )

2020-02-29
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...