App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid fort efter kejsarsnitt

Någon som har blivit gravid fort efter en förlossning? Hur gick det för er? Jag var i januari gravid med min första son i vecka 25+2, var med i en stor trafikolycka, vi frontalkrockade med en annan bil i 70km/h. Fördes akut till sjukhus och det visade sig att min son brutit ryggen, jag blev sövd och de tog ut honom med kejsarsnitt. Min lilla kille tog två andetag men dog tyvärr efter upplivningsförsök i 30 minuter.. Det är en otrolig sorg just nu men allt vi längtar efter är ett få bli gravida igen, det har gått 4 veckor och 1 dag sedan förlossningen och jag fick ett väldigt starkt streck på ÄL testet idag!! Vi vill verkligen försöka direkt men så rädd att jag ska bli snittad igen - vill INTE det! Är väl större risk att bli snittad om livmodern inte hinner läka så länge? Någon som fått väldigt täta barn? Hur gick det för er och hur långt efter förlossningen blev ni gravida? Något tips på när vi får försöka igen? Kommer inte försöka denna ägglossning men vet inte om jag kommer kunna hålla mig nästa och att vi provar redan då kanske.. Allt vi längtar efter är att få höra ett litet hjärta slå där inne i magen igen

2020-02-28
Bunsiboo
Bunsiboo

Beklagar sorgen, fruktansvärt att behöva gå igenom ❤️ Anledningen till att dom ber än vänta åtminstone 1 år med att bli gravid är att det kan bli komplikationer vid graviditet och förlossning. Bland annat finns en liten risk att livmodern spricker då den inte hunnit läka helt. Spelar ingen roll hur kort din graviditet innan varit. Tar samma tid för ett kejsarsnitt att läka ordentligt ändå. Bara för det ser läkt ut utanpå betyder det inte att det är det inuti.

Angående flera kejsarsnitt; man kan göra hur många som helt i princip. Dock om man gjort två rekommenderar dom en att fortsätta med kejsarsnitt och inte föda vaginalt pga av ärrbildning som kan ta skada vid förlossningsvärkar.

Jag tycker att du skall prata med din BM eller en förlossningsläkare och få deras utlåtande om det hela. ❤️

2020-03-08
Vickan93
Vickan93
Bebis på 13 månader

Så tråkigt att höra att er son inte fick stanna hos er ❤️ Vi förlorade vår första dotter i magen i vecka 38 och blev gravida igen ca 4 månader senare och är nu i vecka 31. Jag vet inte hur det är med kejsarsnitt och läktid, men det finns nya studier som säger att det inte innebär några ökade komplikationer att bli gravid kort inpå en graviditet.

2020-03-08
Ace2019
Ace2019
Gravid i vecka 34

Hejsan.

Usch vilken tråkig händelse.
Hoppas ni mår bra! Jag blev oplanerat gravid ca 6 månader efter första barnet som blev förlöst med akut snitt. Var absolut inga problem varken under graviditeten eller att jag blev förlöst med kejsarsnitt ca då 15 månader efter det akuta snittet. Nu är jag gravid igen och det blir snitt en 3e gång.
Vi funderar även på ett 4e barn och det är ingen som sagt något om att det är "förbjudet" med flera snitt men att man ska vara försiktig. Jag tror du ska vänta någon månad till eftersom man inte får vara aktiv i 3 månader efter snitt. Men ett år låter mycket. Klart att det bästa för kroppen oavsett kejsarsnitt eller vanlig förlossning är att få läka och stärkas under 1 år.
Önskar er lycka till oavsett hur du går vidare.

2020-03-08
aee89
aee89
Gravid i vecka 36

Green90, får jag fråga.. Hoppas du inte tar illa upp, men får du bli gravid igen? Min läkare sa att man egentligen inte får bli snittad mer än 3 gånger och det betyder ju att jag bara kommer kunna få två barn i livet isåfall vilket är otroligt sorgligt. Är tydligen större risk att få snitt igen om man blivit det tidigare.. Har de sagt något till dig?

2020-03-04
Bunsiboo
Bunsiboo

Läkaren som opererade mig sa att jag skulle vänta 1 år, men tänker att det är standardrekommendation liksom... Sen när hon såg hur ledsna vi var över att vänta så länge sa hon "ok vänta två menstruationer iallafall". Men jag undrar mycket över om det finns riskerar eller om man egentligen orkar bära ett barn så kort inpå varandra.... Jag gick ju "bara" 25+2 men kroppen kanske läker i samma takt som en fullgången graviditet ändå..?

2020-03-04
Bunsiboo
Bunsiboo

Så fruktansvärt att höra. Beklagar verkligen. Jag har fått tre barn med kejsarsnitt och jag har blivit rekommenderas att de ska gå 1 år mellan graviditeterna för att de ska läka ordentligt. Men jag har alltid kännt mej återställt lång innan dess så de kanske är helt överdrivet. Fråga på mvc.

2020-03-01
green90
green90

Hej.
Först vill jag bara skriva att jag beklagar sorgen!
Fick dottern i april 2018, vart snitta pga av att hon låg i säte.
I juni samma år vart jag gravid igen. Så det är 11 månad mellan mina 2.
Ville bli snitta pga av förlossningsrädsla men dom lyckades övertala mig att föda vaginalt. Vilket jag inte alls ångrar idag.
Men vet att läkaren sa någon gång till mig att dom vill hellre att jag föder vaginalt än kejsarsnitt pga av att det är så tätt mellan barnen då det kan vara så att såret inte riktigt hunnit bli läkt.
Men tror inte alls det skulle vara något problem för dig att föda vanligt efter ett kejsarsnitt.
Lycka till och hoppas att det blir en liten bebis snar!

2020-02-29
Arleheim
Arleheim
Barn på 1 år och 11 månader

Hej!
Beklagar sorgen. Inte riktigt svaret på din fråga kanske men jag har läst i andra grupper på Facebook att det är viktigt att kroppen ska hinna läka innan en ny graviditet. Sen vet jag tyvärr inge hur lång tid det tar :( Kanske kolla med en läkare alternativt att du pratar med din barnmorska du hade på mvc? Önskar all lycka till!

2020-02-28
JossanA
JossanA
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...