App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Endast mamma duger vid nattning

Hej! Jag har en son på 5 månader. Han har sedan ca 2 månaders ålder varit väldigt "mammig" på kvällen. Har han varit ledsen på kvällen så slutar det direkt han kommer i min famn. När jag ska natta honom tar det inte många minuter, jag ligger bredvid honom och stryker honom på ryggen eller huvudet så somnar han med sin nalle. Han ammar, men jag är noga med att han inte ska somna med bröstet utan vi ammar innan vi lägger oss i sängen. När min sambo ska natta honom så är det skrik och panik i ca 1 timme, längre har vi inte vågat/orka försöka. Detta är så klart väldigt frustrerande för min sambo som vill kunna dela ansvaret med mig och även få ta del av den mysiga stunden som det ju faktiskt är att natta sitt barn. På dagarna kan min son somna i pappans famn när det är dags för vila, inga problem. Men det är just på kvällen som det blir en kamp. Blir det bättre nån gång? Har ni erfarenhet av liknande? Det är ju jobbigt för mig med då jag får dåligt samvete om jag ska vara borta några timmar en kväll, för då vet jag vilken kamp min sambo får ta. Dela gärna med er! Tips önskas❤️

2020-02-28
FrökenFräken29
FrökenFräken29
Bebis på 13 månader

Min 2-åring är väldigt mammig på kvällarna, de få ggr jag är borta på kvällen så fungerar det bra med pappa, då är det bara att gilla läget.

Annars är det katastrof. Han får lov att hålla fast henne och sen gråter hon sig till sömns, kanske bara tar 5 minuter men det är alltid gråt. Ibland får jag komma in och ta över men jag vill ju också kunna känna att hon ska kunna somna med pappa trots att mamma finns i huset.

Har även två äldre ( gäller mest storasyster) som kan vara extremt mammig på kvällen.

Har inget riktigt bra tips men här är det bara för barnen att gilla läget de få gånger mamma är borta.

2020-02-29
ma78
ma78
Barn på 2 år och 10 månader

Vi har inte ens testat att min man ska natta vår 5-månaders då vi båda vet att endast mamma duger på kvällen och vid nattning. Vi har bara accepterat det och det funkar bra för oss, jag lämnar sovrummet när han somnat ordentligt. På helgerna får min man sin fina tid med bebisen. I början tyckte han det var tråkigt att inte kunna lugna bebis på kvällen men det verkar ju vara så för de allra flesta - och det vänder, någon gång :)

2020-02-28
EmmaKMA
EmmaKMA
Gravid i vecka 12

För oss är det likadant, både på kvällen och om han ska försöka vila med bebisen på dagen. Skrik tills hon däckar helt enkelt. Jättefrustrerande för alla. Det blir bättre med tiden, mer kan jag inte säga (har 3 barn).

2020-02-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...