App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Rådvill

Min man och jag har varit tillsammans i snart 7 år och har tre barn (två gemensamma) i åldrarna 11,, 5 och 3. Vi bor i en villa i en mindre stad och har renoverat sedan i höstas vilket förstås slitit en del på orken. Jag har även varit sjukskriven en period för svår depression. Våra barn är väldigt ”mammiga” alla tre och framför allt den minsta som nästan känns som min andra hud och har varit så ändå sedan hen föddes. Stökiga nätter med avbruten sömn är mer regel än undantag. Sedan har jag också ett väldigt socialt och psykiskt påfrestande arbetet. Då jag lider av ständig sömnbrist och har barnen i princip på mig större delen av dygnet har jag tappat lusten till både närhet och sex med min make vilket är ett stort problem då han försöker ta minsta tillfälle i akt till att vara nära och pussas och kramas medan jag känner det som att jag inte får luft.. vi brukar turas om att gå upp med barnen när vi är lediga men makens idé om sovmorgon skiljer sig från min.. han tycker det är helt ok att väcka mig vid 8 för att ”umgås” när sängen väl är fri från barn medan jag bara vill och behöver just sova.. ensam! Samma sak när vi är barnfria och t.ex. iväg nånstans. Jag ser fram emot en natts ostörd sömn medan har tänker att vi ska sex och närhet hela natten! Har verkligen försökt få honom att förstå hur jag ser det men han säger att mina ursäkter till att inte vilja ha sex är som taget ur en veckoblaska.. vi har inte alltid haft detta problem utan det har uppstått i och med att barnen kräver mer! Sedan tycker han också att jag inte i tillräcklig utsträckning berömmer honom för att t ex diskat eller fixat. Medan jag bara blir irriterad om han berömmer mig för att jag dammsugit t ex. Fasen vi är väl inga barn?! Det har vi redan 3 st och dem försöker jag hela tiden bekräfta och berömma. Nu är han dessutom sur för att jag tydligen är pigg nog för att börja jobba trots att jag inte orkar med min familj (eller rättare sagt min man) i den omfattning som han tycker är ok. Alltså helt sex varje dag plus pussar och kramar mest hela tiden! Och att sitta nära varandra så fort tillfälle ges. Det känns som jag knappt kan andas ibland.

2020-02-25
ewat79
ewat79
Barn på 3 år och 2 månader

Mitt första tips till dig är att försöka få er 3 åring att sova på nätterna och i egen säng.. Även de andra barnen om de sover hos er för det tär enormt mycket på din sömn att ha barn i sängen.. Det blir några tuffa dagar men är man 3 år så begriper man ändå en hel del :) sen så förstår jag känslan att du är mätt på närhet om du har barn på dig 24/7 jag va likadan när jag ammade mina barn och min man ville gosa jag orkade inte o ville inte gosa o gulla o tuttinutta, jag sa rätt ut till honom att jag är så mätt på närhet just nu det går inte.. Han förstod. Sen sovmorgon.. Där är jag o min man oxå väldigt olika o de är nog tyvärr något du inte kan ändra på mer än att förklara för honom att du behöver få sova ut. Sen berömma varann alltså ja man ska visa uppskattning för varann men jag kan ju säga tex tack för du lagade mat i dag eller tack för du hämtade barnen idag för att jag kanske inte orkade (är gravid med 5e barnet). Men att berömma för att ha dammsugit känner jag nog som dig att de är lite tramsigt.. Planera att ha sex annars. Planera att den dagen/kvällen de datumet då ska vi ha sex. Sex är viktigt i ett förhållande men ibland kan det behöva planering o han ska inte sätta press på dig heller att ha sex men ni kanske kan Mötas halvvägs.. Jag hoppas det löser sig för er iaf kram 🌹🤗

2020-02-26
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34

Känner inte igen mig riktigt i sömnbristen osv, men vi har också 3 barn (varav jag ammar den minsta fortfarande, dessutom ligger hon jämte mig på natten och snuttar på mig hela natten..) och min man har definitivt ett större behov av sex och närhet än vad jag har. Det är tufft, man känner att man inte räcker till. Jag älskar min man och vi har det bra ihop, men just nu är barnen i fullt fokus hela tiden och min sexlust har väl aldrig varit så stor men i synnerhet inte nu med en 7-månaders dessutom. Hursomhelst, hoppas ni reder ut det och jag skickar en styrkekram (trots att kramas kanske inte var det du hade lust med just nu...) ;)

2020-02-25
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...