App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Åksjuk 1-åring, ingenting hjälper..

Är det någon som har erfarenhet av åksjuka på små barn? Vår son blev åksjuk redan vid 8 månaders ålder, och det har blivit värre och värre ju äldre han har blivit. Han är 14 månader nu och spyr varje gång vi åker bil i mer än 10 minuter, och det känns som att vi har testat alla husmorsknep man kan hitta.. Vi har även Seaband men de hjälper inte.. På BVC får vi inte direkt någon hjälp av BVC-läkaren då hon verkar ganska obrydd och i ärlighetens namn okunnig på det området.. Hon säger att det är åksjukebanden som är det enda som finns för så små barn. Hon googlade liksom på ”åksjuka barn”.. Att vända honom framåt är inget alternativ då han är så liten. Är det någon med erfarenhet av detta som kan komma med tips? Borde vi kontakta BUM och fråga om det finns någon typ av åksjuketablett han kan ta vid längre bilfärder? Vi blir väldigt begränsade i och med hans åksjuka, dock funkar det att åka tåg utan att han blir åksjuk.. Men detta är för att det är en väldigt kort bussfärd till Centralstationen och han hinner inte bli åksjuk på den biten.... Men snart flyttar vi troligtvis längre ifrån Centralen och då blir det en längre buss-eller bilfärd dit... Åh det är så jobbigt att han ska behöva må så dåligt i bilen :( Hade varit så tacksam för tips!!

2020-02-23
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Mamsanmaria: åh vad jobbigt det låter😫 på vårt BVC har de inte sagt något om att det är okej att ta Postafen.. Vår BVC-sköterska var angelägen om att försöka hjälpa till och hon sa att vid vissa fall behöver man ta till medicin, men BVC-läkaren sa bara att det inte finns någon medicin för så små barn (efter en googling..). Kanske får kontakta BUM ändå, eller ha tålamod tills det går över..

2020-02-24
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Vissa säger att längden inte har något med saken att göra. Utan kotorna/skelettet i nacken inte är fullt utvecklade förrän vid 3-4 års ålder och därför kan ta stor skada vid kollision om barnet sitter framåtvänt.
Men det finns ingen lag som förbjuder att barnet sitter framåt. Bara rekommendationer. Kan säga att vi letade länge efter vad som ansågs vara den säkraste framåtvända bilbarnsstolen och så valde vi att lita på längd-kortet och bytte när hon var "tillräckligt" lång för framåtvänd

2020-02-24
Okonkret
Okonkret

Mina 2 äldsta barn har varit extremt åksjuka från ca 1 års ålder. När det var som värst kräktes min mellandotter så fort vi satte henne i bilen, det måste ha varit så starkt kopplat till illamående för henne... Vi fick "tillåtelse" av läkare på bvc att ge en liten bit Postafen inför längre resor och oftast hjälpte det, men inte alltid. Åksjukan gjorde att vi begränsade bilåkandet till ett minimum för barnen, men när vi bytte stad började de åka korta sträckor varje dag och det var som ett mirakel för åksjukan försvann verkligen över natten för de bägge. Nu kräks de aldrig i bilen (de är 8 år resp 4 år). Lillasyster är 7 månader och jag bara väntar på hennes första bilspya... 🤮

2020-02-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Jag förstår.. Att torka spya är inte det jobbiga i detta tycker jag, utan det är att se att han mår så fruktansvärt illa i bilen😢 han är ju bara 14 månader nu så får väl se när det går att vända honom i bilen.. Har läst någonstans att man kan vända dom när de är 100 cm..

2020-02-24
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Vi vände bilbarnsstolen i vad som anses i andras ögon alldeles för tidigt. Kommer inte ihåg exakt ålder men min dotter är 3 år idag och har åkt framåtvänd ett tag.
Vi bor en bit bort ifrån kommunala färdmedel och åker därför mycket bil. Jag har också av emetefobi (kräkfobi) och för oss så blev det ett smärre trauma varje gång vi skulle iväg.
Så för oss blev det den enda lösningen

2020-02-24
Okonkret
Okonkret

Åh typiskt.. När vände ni er dotter? Det är så jobbigt att han mår så illa i bilen, vi kan inte ens åka och hälsa på svärföräldrarna 20 minuter bort utan att han spyr stackarn... Så just nu åker vi bara bil med honom om det är absolut nödvändigt..

2020-02-23
Marika A
Marika A
Bebis på 15 månader

Haft det precis likadant. Och BVC svarade oss likadant..
Dotter kaskadkräktes efter 5 min i bilen. Kunde knappt åka till mataffären och tillbaka igen.
Det finns inte mycket mer att göra. Mer än att om ni ska åka långt så får ni ta många pauser/stopp på vägen.
Det blev bra så fort vi bytte till framåtvänd bilbarnstol.

2020-02-23
Okonkret
Okonkret
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...