App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Fortfarande ont tre månader efter kejsarsnitt

Hej, Har inte kännt av någon smärta på ett tag men plötsligt för några dagar tillbaka sen har jag börjat få lindrit ont/svidande känsla och ringde och pratade med en barnmorska och hon sa att det är helt normalt men samtidigt sa hon att jag inte borde vara orolig för kan återgå till att börja träna,lyfta och leva som vanligt nu när det gått så lång tid. Men blir orolig och vill bara höra om det är någon mer som haft ont en längre tid efter sitt kejsarsnitt? Hur länge och vad för ont?

2020-02-21
Miks
Miks
Bebis på 10 månader

Oj varken smörjde eller tejpade 😁 Har en mamma som är sjuksyster och hon sa att tejpa kan vara skönt om kläderna skaver och kan eventuellt ge lite finare ärr. Men för mig släppte inte tejpen från bb förens efter en månad typ... tejpade aldrig om då

2020-09-15
Linea9
Linea9
Bebis på 3 månader

Smörjer ni ärret med nått?? Vet att man ska tejpa det ca 6 månader men funderar om man ska smörja med ngt speciellt ?

2020-09-14
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 4 månader

Snittades för snart 4 månader sen och är fortfarande öm till och från, känns som lite blåmärken under ärret. Kan fortfarande svida till om jag lyfter något på ett konstigt sätt.

2020-09-14
Linea9
Linea9
Bebis på 3 månader

Jag kunde/kan få smärtor idag efter mitt kejsarsnitt(6månader sedan det gjordes). Av en ren slump kom jag över en youtube video gjord av en amerikansk fysioterapeut som berättar hur ärrvävnad efter just kejsarsnitt kan bete sig och hur det känns, och att det är aldrig för sent att börja arbeta med ärret! Då kan man dagligen göra 'deep tissue massage' för att göra ärret på insidan mer följsamt och smidigt, minska komplikationer av ärrvävnad.
Jag har gjort detta dagligen i 1 månad och tycker verkligen detta fungerar! Det fanns mycket bra grejer om man googlar 'c section massage'!

2020-09-12
SquareH
SquareH

Kan även tillägga att jag fortfarande inte har någon känsel över själva snittet och att det fortfarande kan svida lite om man tar på ärret🙊

2020-02-23
Marika A
Marika A
Barn på 1 år och 9 månader

Jag hade ont i två veckor efter snittet, men sen tyckte jag att det kunde ömma lite då och då. Antar att det är nerver och grejer som ska hitta tillbaks till varandra :) sen har dom ju snittat och sytt i 6 eller 7 lager, så det är ju inte konstigt att det gör ont!
Min förlossningsläkare förklarade också att något av snitten på insidan går mellan höftbenen ungefär och är större än det man ser på utsidan, och att det också tar ett år innan man räknas som helt läkt.

2020-02-23
Marika A
Marika A
Barn på 1 år och 9 månader

Hej!
Jag hade ont i 3-4 månader efter mitt snitt. För mig var det som hugg i magen när jag spände magmusklerna för att gå ur sängen, upp ifrån en stol osv. Sen hade jag rätt mycket svidande smärta på själva ärret i kanske ett år. Fick tänka mycket på att ha höga kanter på underkläder och byxor osv. Levde rätt mycket i leggings första året för annars fick jag som brännblåsor av att kläder skavt.

Men har för mig att det värsta la sig kring 5:e månader efter snittet. Kan dock fortfarande känna obehag om jag gör hastiga rörelser, eller vrider mycket på mig. Men det tror jag beror på all ärrvävnad osv.

Men får du väldigt ont skulle jag boka tid hos mvc. Be någon antingen bara lugna ens oro eller se så allt läkt ok.

Hoppas dock det går över för dig och kom ihåg att det är en rätt stor bukoperation du gjort plus ta hand om en liten bebis på det. Inte lätt. 💜

2020-02-22
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 3 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...