App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

9 månaders som kräks efter måltid

När slutade era bebisar kräkas upp överskottet efter måltid? Min yngsta är snart 9 månader och kräks ofta efter hon har ätit. Står på 1177 att bebisar kan göra det upp till 12 månader ungefär men undrar hur vanligt det är? Någon annan som har en kräkis hemma? Känns som om det borde sluta snart. Konsistens på mat spelar ingen större roll. Så klart händer det oftare om hon ammats eller bara fått flaska men även efter hon ätit gröt eller en puré. Kan tillägga att hon inte är så stor i maten så är lite orolig när det hon fått i sig kommer upp igen

2020-02-21
Okonkret
Okonkret
Bebis på 10 månader

Samma för ett av mina barn, det var komjölksallergi/överkänslighet.
SLutade helt med MP och det försvann på 1-2 veckor.
Testade MP med jämna mellanrum typ varannan månad och efter några år så tålde banret MP igen.

2020-02-22
solskensmamman
solskensmamman

Dom gjorde det samma för oss. Eftersom han inte hade så tydliga symptom. Men till sist sa dom att jag kunde testa - då försvann kräkningarna rätt omgående och eksemen inom 2 veckor.

Om det inte är allt för stor omställning för er så hade jag nog gett det ett försök. Det går ju i princip att laga vilken mat som helst men med havrebaserade produkter istället. :)

2020-02-21
Vickan93
Vickan93
Bebis på 13 månader

Har pratat med BVC när hon var mindre (eftersom hon kräkts länge) och de har i princip uteslutit det komjölksallergi. För att hon inte hade några andra "symptom". Men vi testade aldrig att utesluta komjölk

2020-02-21
Okonkret
Okonkret

det första jag tänkte är mjölkproteinsallergi. Min son har det och spydde fram tills jag uteslöt alla mjölkprodukter. Ingen som trodde det först eftersom han bara kräktes och hade eksem samt lite ont i magen. När det upptäcktes ammades han dock mestadels, kan vart de som gjorde symptomen såpass svaga. Har hon några andra tecken som skulle kunna vara det? Kanske är värt att titta upp? :)

2020-02-21
Vickan93
Vickan93
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...