App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Era bästa sömntips!

Låt mig höra era bästa sömntips! Vad har ni gjort som ni upplever ha gett barnet (och er) bättre sömn? Vill inte se någon som helst momshaming nu!

2020-02-17
Vickan93
Vickan93
Barn på 1 år och 8 månader

Spela den här på repeat, det hjälper för min dotter, hon somnar mycket snabbare och lättare. Jag låter den stå på även under sömn, hon sover mycket tyngre och bättre med det på. Bara lite lågt i bakgrunden.

https://open.spotify.com/album/20nr​iVIUUt0d39shB6TsJi?si=4ncaMNv2Tk6WKy​dVAJGOOA

2020-08-05
Maria___
Maria___
Bebis på 14 månader

Samsover just nu.
Däremot trillade tjejen ned för sängen igår kväll när jag gick och kissade, trots en vägg av kuddar.
En hög duns hörde jag och hon skrattade sen efter 1 minut.. Det var nog mer jag än hon som blev skärrad av händelsen 😅

2020-07-21
Mikros
Mikros
Bebis på 13 månader

Personligen sover jag bättre när bebis sover i sitt egna rum. Just nu är hon inne i nån fas och behöver jättemycket närhet så vi samsover sen en vecka tillbaka (maken i gästrummet så att nån av oss får sömn). Jag sover katastrofalt dåligt, men det är bättre än att behöva springa upp tjugoåttatusen gånger på natten. Hon får tröst lite fortare och sover därmed bättre.
Som tur var tog hon nappen för ett par veckor sedan (har vägrat innan) vilket har förbättrat läget något, dvs behöver bara amma någon enstaka gång på natten.
Hoppas att hon snart sover bättre så vi kan flytta in henne till sitt egna rum igen...

2020-07-20
Pluppan Blupp
Pluppan Blupp
Bebis på 11 månader

Min partner sover genom min sons alla rörelser (som han gör i sömnen) och ljud. Vaknar endast när sonen vaknar. Pga denna härliga egenskap har han sovit tillsammans med sonen sedan 2 månaders ålder och jag sovit i ett eget rum med hörselproppar. När det blev dags för amning kom min partner in med pojken. Guld värt för min sömn iaf.

Har dock haft turen med en bebbe som sover ganska bra på nätterna!

2020-07-19
jenn_91
jenn_91
Bebis på 7 månader

Bra dagsömn har gett bra nattsömn för våra barn.
Jag tog alltid en långpromenad efter lunch och då sov barnen ett par timmar. När dagsömnen strulade blev nattsömnen sämre,
Samsovning har funkat här också. Ena dottern svepte gärna en flaska välling mitt i natten och fortsatte sedan att sova som en stock.

2020-02-22
Norrlänning 1
Norrlänning 1

För oss funkar sömnen bäst med samsovning💕Ligger ofta 5 i vår säng😂men vi sover också mkt bättre så

2020-02-20
8kee6
8kee6

Vet ej hur gammalt barnet som avses är, kanske äter barnet riktig mat?
Och då kan man intensivmata ändå'!
Då får man se till att ge extra energität mat + oftare (erbjuda, inte tvinga såklart) under en vecka.
Tex: Byt fruktstunden till kalla köttbullar, kokta ägg och ostkuber. Lägg till flytande smör, olja eller grädde till det mesta du serverar tex en klick olja/smör i gröten eller vällingen. Istället för vanlig yoghurt så kör man med turkisk 10% ett litet tag. Smoothie ? Knäck ner ett ägg och häll i lite olja!

Har det inte hjälp på en vecka så backar man! Det är ju såklart inte bra i längden att köra på energiberikad kost, men det kan vara bra en vecka eller så för att "hoppa in i rätt hjulspår" med bättre sömn.

2020-02-19
solskensmamman
solskensmamman

Intensivmatning!
Mata mycket oftare än tidigare, under dagarna. Tex varannan timme eller testa att mata varje timme. Ammar man så kan man testa att mata på med flaska efter amningen för att veta att barnet verkligen är proppmätt.
När man gjort det en vecka dvs trugat barnet dagtid, så brukar nattmatningen upphöra eller glesas ut mycket = alla sover bättre. Och om barnet inte äter på natten, så brukar det hjälpa ändå för barnet är inte hungrig.


2020-02-19
solskensmamman
solskensmamman

Nu vet jag ju inget alls om din situation men det bästa jag gjort för att få bättre nattsömn var att sluta amma (sonen kunde bara somna med bröstet) vi gick från att vakna varje timme hela natten till 0 uppvak på mindre än en vecka. Även att lära sonen att somna själv och sova i eget rum har varit guld värt för oss.

2020-02-18
elgaroZ
elgaroZ
Gravid i vecka 26

Sovit tillsammans varje gång 🤗

2020-02-18
Leab
Leab
Barn på 2 år och 5 månader

Samsovning helt klart 🙈
Jag prioriterade sömn väldigt mycket och för oss fick vi alla bäst sömn när vi samsov helt klart

2020-02-18
Hyrkes
Hyrkes
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...