App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Farmor som röker

Nu är det ett tag kvar innan barnet kommer, närmare bestämt i september, men tanken slog mig ändå. Min mans mamma röker och inte lite heller. Ofta en gång var 1-2h, är hon på besök går hon självklart ut och respekterar oss bra på det viset. Luktar lite rök när hon väl kommer in. Men när barnet kommer känner jag att jag inte vill ha någon röklukt runt min barn eller liknande. Hur säger man det på ett bra sätt så att ingen tar illa upp? Helst hade jag velat att hon var nyduschad och hade rena kläder när hon kommer på besök och ska hon röka är det hemgång. Är jag överdrivet könslig nu?

2020-02-16
MammaW
MammaW
Gravid i vecka 17

Som nyduschad kan jag tycka att de låter lite för mycket. Min sons mormor morfar, farfar , moster, kusiner röker. Är
Vi där eller dem här, självklart går man ut å röker. När de kommer in tvättar de händerna bara, så är jag nöjd.

2020-02-16
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Förstår dig precis. Jag har bett min mamma och syster att inte ha kläder på sig som de rökt i, tex ta av sig översta lagret med jacka eller kofta och vara noga med att både tvätta och sprinta händerna. Dom har varit väldigt förstående. Och ska dom röka under besöket så är det samma procedur som gäller när de kommer tillbaka. Jag har struntat i om jag trampat på tår det är min bebis hälsa det gäller så det är det viktigaste. Hade någon bett mig om samma sak så hade jag respekterat deras önskan. Amgåe att vara nyduschad så vet jag inte om det skulle hjälpa om hon ändå röker så ofta. Men bra om du och din man pratar ihop er och att han tar det med henne. Lycka till!

2020-02-16
Adlit
Adlit
Gravid i vecka 9

Kan ju kanske uppfattas som lite extremt om du vill att hon ska vara nyduschad men jag kan förstå dig. Som före detta rökare så har jag verkligen lagt märke till hur röken sitter kvar i kläder. När jag var gravid var jag väldigt känslig för röklukt.

Om du diskuterar det med din man så kanske han kan ta upp det med din mamma, Om det inte är så att hon bor väldigt långt ifrån er så borde hon ju klara av att hålla sig från sina ciggaretter under den tid som de är där.

Det kan ju vara bra att börja prata om det redan nu så din svärmor kan sätta sig in i ditt tänk.

Lycka till.

2020-02-16
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...