App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sammandragningar

Är just nu gravid i v29 och har sedan någon vecka tillbaka börjat uppleva sammandragningar men bara ca 1-2 gånger Max per dag. Men idag så har jag har runt 5st under dagen och sedan när jag lagt mig i sängen ca 5-7 st, på bara på 1,5h. Ringde till förlossningen som sa att så länge det inte gör ont så är det ingen fara. Frågade om jag inte borde komma in om jag fick det tätare under kvällen och hon svarade att det behövdes inte om dom inte gjorde ont. Hon tyckte att jag borde gå och lägga mig och ta det lugnt imorgon, skulle sammandragningar bli smärtsamma inatt skulle jag ha vaknat till och då borde jag åka in men inte annars. Läst på många ställen att har man så pass många som jag haft idag så borde man åka in men tydligen inte?

2020-02-14
FamS9
FamS9
Gravid i vecka 36

Det är nog inget att oroa sig för, jag hade mängder av sammandragningar på natten de sista veckorna som gravid, men jag låg och andades ut dem. Misstänkte nämligen att de inte skulle hålla i mer än nån timme i stöten och de gjorde de inte heller. Klart att jag hade käningar under dagtid med men mest under natten.

Man kan känna skillnaden när de riktiga värkarna kommer men om man är orolig så ska man ju så klart ringa förlossningen och prata med dem.

2020-02-15
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Dom gick ju tyvärr inte över vid vila under kvällen igår låg jag och vilade i sängen sedan 19 och fick över 10 sammandragningar innan jag somnade men dom gjorde inte ont, eller asså nu jämför jag ont med smärtan jag hade då jag hade mensvärk och tog starka smärtstillande...
idag är det iaf bättre inga sammandragningar hittills :)

2020-02-15
FamS9
FamS9

Det är inte mängden utan karaktären av sammandragningarna som avgör om man behöver åka upp. Är dom inte smärtsamma, blir värre eller går över vid vila/smärtlindring så behöver man inte åka upp. Livmodern tränar inför dom riktiga värkarna. Jag har massor av sammandragningar och haft sen v25 men det är fel typ av sammandragningar för att man ska behöva vara orolig

2020-02-15
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 36
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...