App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Byter förskolan blöjor i onödan??

Kanske en lite konstig fråga eller påstående men jag undrar om förskolan byter blöjor lite väl ofta ibland tom i onödan. Jag själv har två st blöjbarn nu 1 och 2 år som båda går på förskola och vi tar med egna blöjor dit och tycker det går väldigt mycket blöjor. Jag har frågat personalen och det byts blöjor betydligt oftare och på bestämda tider än vad jag gör när barnen är hemma. När jag var ung jobbade jag några år på förskola eller som det hette då dagis och jobbade på en småbarnsavdelning så minns hur det var då. Vi var 3 personal och när vi kom in efter att varit ute och efter maten osv ställde sig en av oss i skötrummet och tog hand om blöjbytandet och de två andra klädde av barnen ytterkläder mm. Det blev liksom löpande band och den som bytte. tog sig aldrig tid att granska om blöjan var blöt eller torr utan man tog av gamla, , slängde i soporna och på med en ny i en väldig fart utan att bry sig så mycket. Var nog många torra blöjor som byttes även då men då stod dagis för blöjor så ingen förälder som drabbades . Nu när jag har egna barn och står för blöjor själv ar jag börjat tänka på detta om det slösas i onödan på förskolan. Dagens blöjor är ju dessutom så bra att är de bara jättelite blöta märks det ju inte ens. Inte en stor sak kanske men bara tänkt lite på detta. Någon annan förälder som känner igen sig? Ni som jobbar på förskola nu, känner ni igen er eller hur funkar era rutiner idag?

2020-02-11
Anna och Lukas
Anna och Lukas

Hellre för ofta än för sällan☺️ Jag hoppas verkligen inte kommunen skall stå för blöjor och då tänker jag på 2 argument!

1: Det finns inte pengar att ens ta in vikarier så lägg pengarna på rätt prioriteringar. Ser det som en självklarhet att köpa blöjor till sitt barn.

2; En sorts blöja passar inte alla barn. Vi köper tejpblöja till förskolan till vårt barn då pedagogerna önskar detta.

2020-02-20
8kee6
8kee6

hmm, intressant, ska kolla i vår kommun vad de säger gällande att kommunen skall betala för blöjorna, det skulle ju underlätta förstås. Fast även då är det ju skattepengar så bör ju inte slösas på i onödan

2020-02-18
Anna och Lukas
Anna och Lukas

Jag arbetar på yngre barns avdelning, och de är oftast 2-3 byten per dag på ett barn som har tid 07-16.30. Men kan också blir mer om de kommer bajs eller så. Brukar vara innan maten och efter att de sovit dvs innan mellanmålet och sen innan de går hem om de behövs.
Visst har man gjort tabben att man tycker att blöjan känts mer full än vad den faktiskt var. Är lite beroende på blöjan . Vi har 16 blöjbarn och minst 6 olika sorters blöjor som föräldrar tar med. Vissa är lättare än andra att känna. Sen kan man råkat riva upp upp and go blöjan och då går det inte att sätta på den igen. Men prata med personalen om du tycker att de går mycket, kan ju vara så att dina barn utför många behov på inom förskolans tid och sen inte hemma på samma sätt ?

2020-02-13
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Hej, prata med förskola och kommunen tycker jag! Enligt vår förskola är det lag på att föräldrar inte ska betala för blöjor utan förskolan.
Vet inte om detta är sant men lite sanning ligger det nog i det, ta bara o googla vettja! 😊 hoppas kommunen o förskolan tar dig på allvar, tråkigt att kasta pengar i sjön. Speciellt om det inte är du som egentligen ska betala.
https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/nyhetstecken/forskolor-inte-foraldrar-ska-betala-for-blojor
https://www.expressen.se/kvallsposten/ny-dom-kommunen-maste-sta-for-blojor-till-alla-barn/

2020-02-12
corneliaat
corneliaat

Nu vet jag inte näe du lämnar dina barn på förskolan. Så låt mig ta nu min schema för dina barn, låt oss säga du tar dina barn på förskolan kl 8, el max 9. Då tror jag inte blöjan är helt torr 10:30? Kanske lite kiss, men är de inte bättre att jag liksom byter då när de ändå är lite, än och vänta tills nästs blöjbyten 14:00-14:15. Inte roligt för barn att gå med en blöja från 8-14. Föreställ dig, om du kissar på dina trosor, lite el mycket du hade velat bli ombytt direkt, ändå om de torkas efter ett tag.

Men sen däremot om du tycker det är OK att ditt barn
Ska gå ha en blöja i 6h kanske, om ditt barn inte bajsat förstått så kanske du kan säga till ditt barns fröknar? Om att dem enbart skall bytas på eftermiddagar om de inte bajsat liksom. Hör me dem.

———nu vet jag inte vilka tider du lämnar å hämtar, och ta de inte så, men på en förskola måste man gå lite me
Schema för att hinna med allt annat. De gåe inte Likxom att stå i skötrummet och vänta in barn lite då och då, en hel dag för att den ens kissat mer än de andra.

—- förstå mig rätt nu.

2020-02-12
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Jag tror också man på något sätt slösar på blöjorna. Jag menar när jag jobbade på dagis så var det ju tejp man fäste blöjorna med i sidan och när man öppnade den så gick det oftast inte fäst tejpen igen så då fick ju blöjan slängas oavsett om den var torr eller inte.
Dagens fina blöjor med kardborre som går öppna och stänga massvis av gånger borde det ju inte vara ett problem att sätta tillbaka blöjan igen när man tagit av den om den är torr istället för att slänga den. eller kolla blöjan innan man tar av den. Har man ont om tid är ju en icke bytt blöja det som sparar mest tid. Skulle också önska att förskolan stod för blöjorna ..

2020-02-12
Anna och Lukas
Anna och Lukas

Vi har oxå funderat på detta o det gör en sjukt irriterad.. Vi tycker oxå det går åt enormt mycket blöjor på förskolan har 3 barn där varav 2 är blöjbarn o de går åt enormt mycket blöjor där.. I vår kommun har det uppkommit förslag att kommunen ska betala blöjorna här just för att det slösas på dom så får hoppas det går igenom..

2020-02-12
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Man brukar byta blöjor innan maten och innan mellanmålet. Sen självklart vid behov ( om de bajsat) sen tror jag nog att man inte känner typ om blöjan e full eller inte utan gör det bara enligt scheman. Annars måste man gå runt till varenda barn varje 30 minut och känna vilka blöjor som är fulla el inte. De går inte så liksom så av erfarenhet och vad jag vet så är det enligt schema.

2020-02-11
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Det förekommer säkert att det byts några blöjor i "onödan" för att passa in i personalens schema/rutiner, men det är väl mycket bättre än att det byts för sällan?

2020-02-11
Sigge19
Sigge19
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...