App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Illamåendet värst på kvällen

Hej! Är gravid i v. 6 (5+3) och har än så länge inte känt av så jättemycket av min graviditet. Brösten ömmar och jag har varit trött, men ingenting som inte går att hantera. Nu känner jag dock att illamåendet har börjat titta fram. Och värst är det på eftermiddagen/kvällen. Kan känna av lite grann på morgonen men blir som värst närmare kvällen. Någon annan som har likadant? Tips på hur man hanterar det? Är som mest aktiv på eftermiddagen/kvällen och vill då träna och hitta på saker. Men svårt när illamåendet blir sämre! Någon annan i v. 6? :)

2020-02-11
Rebecka SH
Rebecka SH
Gravid i vecka 13

I min förra graviditet mådde jag illa på kvällarna, för mig fungerade salta kex och iskallt vatten. Denna gången mådde jag illa närsomhelst, ibland tom mitt i middagen och ingenting hjälpte...
Tror det är väldigt individuellt vad som fungerar så du får nog prova dig fram, hoppas du hittar något som hjälper!

2020-02-12
Edenofsweden
Edenofsweden
Gravid i vecka 33

Hej,
Jag är i vecka 7 (6+1) och upplever precis som du att illamåendet kom i vecka 6 och är värst om kvällarna. Jag kopplar ihop det med hur trött jag är. Jag har dels större sömnbehov men blir också tröttare av min vardag än vanligt och då mår jag mer illa när jag kommer hem efter jobbet. Försöker sova mer och dra ner på tempot/vila när jag kan för att orka göra andra saker än jobb.
Jag kopplar också ihop illamåendet med hunger. Det funkar bättre för mig att småäta och lägga in flera mellanmål. Jag blir också känsligare för mat om jag är trött och kan må mer illa efter en stor (dvs vanlig) portion. Då behöver jag lägga mig raklång i soffan och vila en stund så lättar det.
Det som annars hjälper mot illamåendet för mig är att tugga tuggummi eller suga på något (typ halstablett eller karamell)

2020-02-12
Rebecka St
Rebecka St
Gravid i vecka 13

Hej :) jag plussade i fredags å vet inte vilken vecka jag är i alls. Testet visade 3+ så minst vecka 5 iaf. Vore kul att följas åt med symtom å tankar :) dock har jag inget bra tips mot illamående förutom åksjuketabletten postafen. Kan hjälpa.

2020-02-12
Cissan25
Cissan25
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...