App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kläder i dunåkpåse?

Hej! Jag bor uppe i luleå och tycker det är jättesvårt att veta hur man ska klä barnet i en dunåkpåse. Hur mkt kläder behövs? Räcker det med "vanliga" kläder i åkpåsen samt mössa och vantar och en filt ?

2020-02-10
HannaaMamma
HannaaMamma
Bebis på 2 månader

Jag bor i skellefteå och hade som mest en fleeceoverall, vantar och mössa på sonen i åkpåsen när han var liten och jag upplevde aldrig att han var kall. Han sov ute i vagnen några timmar per dag, även vid - 20 grader utan problem. Jag tror att många klär på sina barn alldeles för mycket snarare än för lite. Mitt tips är att prova dig fram. Känn i nacken/ner på ryggen om barnet känns lagom varmt.

2020-02-12
Kniin
Kniin

Hej,
Bor söder om Umeå. Brukar ha på någon tjockare tröja, varma strumpor, bomullsmössa och vantar om det är över 0 gradigt. Vid minus brukar jag ha en fleeceoverall, ibland vinteroverall, varm mössa, vantar om det inte går att vika över samt tjocka strumpor. Allt beror på hur mycket det blåser också då det brukar kännas kallare. Om man klär på för mycket eller för lite brukar barnet vara bra på att säga till, ett tips är att känna i nacken om det är för varmt eller kallt. Hoppas att det är till någon hjälp.

2020-02-11
Mikaela9
Mikaela9
Gravid i vecka 24
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...