App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mammaledig hur länge?

Hej, Jag och min sambo planerade att jag ska vara hemma tills dottern är 6 månader. Detta pga att vi förlorar mycket mer pengar på att jag är hemma och vi har det rätt knapert. Nu är hon 4,5 månader och jag börjar känna mig rätt sorgsen över att gå tillbaka i arbete. Min anställning försvann även vid årsskiftet då företaget lades ned. Så nu ska jag hitta jobb mitt i allt också. Samtidigt som man på nått smidigt sätt ska avvänja henne från bröstmjölk utan att stressa. Hur har alla gjort egentligen? (främst nu som varit hemma 6 månader) Känner mig stressad och ledsen.

2020-02-10
Mikros
Mikros
Bebis på 6 månader

Med ett barn började jag jobba efter ca 6-7 månader, men då jobbade jag 40 % (torsdag + fredag) och min make jobbade 40 % (måndag + tisdag).
Det var en perfekt mix!
Jag var ensam med barnet endast 2 heldagar/vecka. Onsdagar hade vi tillsammans, kunde gå båda på BVC, hinna sköta hemmet tillsammans, en av oss kunde gå till tandläkaren/frisören eller liknande utan att släpa med ett litet barn, sen jobbade jag 2 dagar och fick vara vuxen och inte bli avbruten hela tiden.
Otroligt skönt, jämfört med att en är hemma 100 % och den andre jobbar 100%.
Det kostade massor, bl.a. fick vi ta alla våra besparingar som skulle gått till nytt kök. Men det fick det vara värt!

2020-02-10
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...