App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid och IBS

Hej, Jag är gravid med mitt andra barn (vecka 13) och har sedan många år lidit av IBS. Jag minns att det var riktigt tufft under första graviditeten med väldigt mycket förstoppning och ännu mer gasbildning än vanligt. Så även denna gången. Jag känner mig bra i magen under de första timmarna av dagen, men kring lunchtid så börjar luft ”fyllas på” i tarmarna och jag blir förstoppad. Detta varar sedan resten av dagen, hela natten, fram till morgonen därpå då det oftast lättar. Sedan börjar det om igen. Så är det varje dag och jag får ofta väldigt ont och har svårt att sitta/stå pga smärtan mot kvällen. Det enda som hjälper något är att ligga ner. Det påverkar mig vardag väldigt mycket och jag ställer ofta in planer (särskilt om de är på eftermiddagen/kvällen) för att jag har dessa besvär. När jag var gravid med första barnet hittade jag inte direkt något som hjälpte särskilt bra för dessa besvär. Inte hittills denna gången heller. Jag har nu börjat att ta laktulos dagligen för att se om det kan hjälpa till något. Har någon här samma problem och något tips på vad som fungerat för att lätta era besvär? Barnmorskorna har ofta inte så mycket koll på just graviditet och ibs besvär, har jag märkt. Hittar inte mycket när jag googlar på det heller. Tack på förhand!

2020-02-10
RebeckaT84
RebeckaT84
Gravid i vecka 21

@TH92 - Tack, miniform kapslar har jag tagit nu i 5 veckor ungefär, 3-4 st om dagen. Jag känner tyvärr ingen direkt skillnad av dem. Men ger inte upp, tar dem iaf och hoppas att de kanske hjälper liiiite :)

2020-02-13
RebeckaT84
RebeckaT84
Gravid i vecka 21

Har du provat minifom kapsel? Det har hjälpt mig mot gasbesvären.

2020-02-10
TH92
TH92
nyfödd bebis

Tack för ditt svar @ememe92 !
Vad skönt att laktulos fungerade för dig, jag håller tummarna att det ska fungera för mig med.
Kaffe har jag inte druckit sedan vecka 5, har hela tiden trott att det är en stor bov i mina magproblem, men just nu är det trots att jag slutat, värre än på mycket länge.
Ska prova med att dra ner sockret med 👍 Tack!

2020-02-10
RebeckaT84
RebeckaT84
Gravid i vecka 21

Hej! Hade också problem undef graviditeten med ibs. Jag körde laktulos sen sen funkade det för mig att äta oftare men mindre måltider, så jag åt typ varannan timme. Att sluta med socker hjälpte också mycket! Och att itne dricka nått kaffe :( hoppas du får ordning på det!

2020-02-10
ememe92
ememe92
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...