App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

2,5 åring vill inte till förskolan längre

Har en 2,5 åring som inte vill gå till förskolan längre. Hur hade ni hanterat det? Hon har ett syskon på 8 månader som jag är hemma med. Och nu i vintertid så har hon fått vara hemma lite mer än vanligt pga. det har gått mycket magsjuka och annat som vi helst undviker att få hem. Så jag tänker att det kanske har med det att göra. Men när jag hämtar henne så säger hon även saker som att andra barn tar hennes leksaker, slåss och knuffas. Men att hon inte gör något, vågar säga något eller att ingen pedagog ser eller säger till. När och hur tycker ni att man ska reagera som förälder? Bör jag prata med pedagogerna? Det är oftast samma barn som nämns vid namn som gjort saker mot henne. Känner mig så hemsk som skickar iväg henne till förskolan och så berättar hon att hon varit ledsen osv. och säger att hon inte vill gå dit varje morgon. När jag frågar pedagogerna rent allmänt om hur dagen varit så säger de att hon lekt, äter bra, sover bra och verkat ha kul. Samt att det är en lugn och trivsam grupp med barn. Ska jag bara avvakta eller?

2020-02-09
Okonkret
Okonkret
Bebis på 17 månader

Jag skulle prata med pedagogerna så fort som möjligt.
Kan ju vara så att hon säger så för att du ska låta henne vara hemma mera, men det kan ju också vara så att det faktiskt händer saker på förskolan som pedagogerna missar.
Annars vet jag inte riktigt hur du ska göra, jag personligen skulle välja det som känns bäst för ditt barn.
Min dotter är 1,8 år och lillasyster kommer villen dag som helst..planen är att äldsta ska gå kvar i förskolan då hon älskar det, men om hon skulle börja säga ifrån och inte vilja mer skulle jag ha henne hemma tills lillasyster börjar förskolan. 🥰

2020-02-16
Veroniicas
Veroniicas
Bebis på 7 månader

Jag har inga bra erfarenheter av förskolan. Det är en stökig miljö med alltför stora barngrupper.
Jag hade låtit storasyskonet vara hemma med er. Den hör tiden kommer aldrig igen. Barnen kommer tids nog måste vara både på förskola och skola under många år. Ta vara på möjligheten att ha dem hemma nu.

2020-02-15
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Men shysst momshameing här? Jag ber om tips och råd - inte om att bli dömd av andra föräldrar

2020-02-13
Okonkret
Okonkret

Låt barnet få stanna hemma med er, herregud förstår mig inte på föräldrar som tvingar äldsta barnet till fsk när man är hemma med andra.

2020-02-13
Ainos87
Ainos87

Har också tänkt tanken på att ha henne hemma på heltid. När hon började förskolan var det för att vi båda arbetade heltid. Hon njöt av att vara där. Och precis när hennes syskon kom så upplevde vi att förskolan blev som ett andrum för henne och oss. För där var allting som "vanligt" med samma gamla rutiner, pedagoger, kompisar. Medan hemma fanns två trötta föräldrar och en skrikig bebis (kolik).
Men nu när det är bättre hemma igen och hon är ledsen innan varje lämning så börjar jag fundera.
Det är också så att när hon väl kommit dit så är allting bra. Hon är glad och ibland bryr hon sig knappt om att säga hejdå. Men det är alltid något som "skaver" innan och efter.

2020-02-09
Okonkret
Okonkret

Jag är pedagog och jobbar på förskola, och det kan mycket väl vara så som tidigare svar, att pedagogerna faktiskt inte vet något så prata med dom. Men det kan oxå vara så att de är medveten och försöker hålla koll på de "elaka" barnet, men att tiden inte räcker till.
Sen kan jag oxå tycka att om ditt barn bara är 2,5 behöver hen inte gå på förskola om du ändå är hemma. Förskolan är en pedagogisk verksamhet till för barn där föräldrarna tex jobbar och inte har någon annan stans att lämna barnen. Vill inte låta elak, men är du hemma kan du ha ditt andra barn hemma oxå, det är först då barn blir lite äldre som de har mer utbyte av den pedagogiska verksamheten och de andra barnen.

2020-02-09
Jesssvensson
Jesssvensson
Bebis på 4 månader

Det måste du absolut ta upp med pedagogerna så snart som möjligt. Det kan ju faktiskt vara så att pedagogerna inte vet om vad som händer, och är det ett barn som ofta nämns så är det inga enskilda händelser utan ett beteendemönster pedagogerna och kanske även barnens föräldrar behöver uppmärksammas om. Barn är väldigt smarta så det kan mycket väl vara så att ”den elaka” gör dumheterna när pedagogerna inte ser/hör. Ditt barn ska inte behöva må dåligt, så prata med pedagogerna se vad dom säger och rådfråga även om dom eller du bör kontakta föräldrarna

2020-02-09
Niam92
Niam92
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...