App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vit lögn varför ni mår dåligt?

Jag behöver råd från er som är i samma sits. Igår gick jag in i vecka 10 och har illamående, spyor, yrsel och allt annat som man kan tänkas ha i början på graviditeten. Jag har ett jobb där jag jobbar med väldigt mycket människor och jobbar nu inte fullt ut då kroppen inte fixar det, vissa arbetsuppgifter är mer fysiskt krävande än andra. Jag ljuger inte om att jag får minst en fråga per dag "Är du gravid?" och jag tycker det är oerhört jobbigt då jag vill behålla detta för de närmsta ett tag till. Hittills har jag skyllt på rejäl influensa och yrsel som har suttit sig kvar efter det men snart går det inte längre.. Vad har ni andra sagt för vita lögner för att slippa säga att ni är gravida? Nu känns det som att jag snart inte har något annat val än att gå ut med det trots att jag inte vill... Träffar barnmorskan vecka 13 och tänkte i såna fall gå ut med det efter det då de första 12 veckorna har passerat..

2020-02-07
MammaW
MammaW
Gravid i vecka 18

Hej
Listiga och nyfikna kollegor du verkar ha ;)
Jag svarade väldigt svävande när folk frågade om mitt tillstånd, typ "jag är sjukt morgontrött så här års" eller "jag kanske har åkt på nåt virus", ofta i kombination med "fast jag vet inte". De som verkligen misstänkte att jag var gravid fattade hinten och visste bättre än att fortsätta fråga. Ofta har ju folk räknat ut sedan lääänge när man väl berättar.
Kram och lycka till med allt!

2020-02-08
Anki A
Anki A
Bebis på 5 månader

Du kanske kan skylla på d vitamin eller järnbrist. Det är ju helt rimliga brister att ha som kvinna i norden. Bristsymtomen är ju dessutom lika gravidsymtom så när du känner dig mogen för att gå ut med det så kan man ju bara skylla på att tillskotten inte hjälpte så du tog ett test och hoppsan det var positivt.

2020-02-07
Palsternacka
Palsternacka

Säg bara att du inte vet , att du kanske ätit dåligt, el liknade. När du väljer att gå ut me det, kommer alla
Att förstå, då kan du också typ säga, ” de här med att jag varit sjuk, gick inte över, så jag bara testa mig och de visade sig att jag TYDLIGEN är gravid” bättre än influensan, så kan du skratta dig gott där :)

2020-02-07
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

Jag är gravid i vecka 7 och haft illamående från start och har senaste veckorna blivit värre. Jag har fått utskrivet Lergigan Como mot illamåendet men hjälper inte helt men lite. Mitt problem är att jag måste kunna köra bil på tabletterna då jag jobbar inom hemtjänsten. Vill också hålla det hemligt men fått berätta för min chef då jag blivit onormalt sjukt första veckan redan. Snacka om otur...håller med dig och undrar när det ska ge med sig detta illamående :(

2020-02-07
fruljungbjörn
fruljungbjörn
Gravid i vecka 15
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...