App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Får ångest av sammandragningar

Hej, Någon mer än jag som får ångest-känsla varje gång ni får en sammandragning? Jag har lidit av ångest tidigare och vill säga att jag var 98% över det när vi blev gravida, men nu kommer det tillbaka varje gång jag får en sammandragning. Värst är på kvällarna och det är svårt att bli av med andfåddheten och hjärtklappningarna till läggdags, så sömnen påverkas. Eftersom jag egentligen inte kan referera till varför jag får känslan kan jag inte få bort den heller genom ex.vis positivt tänkande eller avslappning. Är rädd att det ska bli värre ju större magen blir. Jag är v.16 nu. Någon som gått/går igenom samma?

2020-02-06
Elindholm
Elindholm
Gravid i vecka 22

Jag säger som tidigare vad beror ångesten på? Jag får ju panik så fprt jag får sammandragningar för att jag är rädd att förlossningen ska dra igång.. Har fött 3 av 4 barn för tidigt..

2020-02-10
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Jag hade likadant under en period. Fundera på vad det är som gör att du känner dessa ångestkänslor. Är det en rädsla inför förlossningen? Sammandragningen i sig? Vad kan det vara? För mig hjälpte det att andas i en "fyrkant" och att acceptera ångesten. Tänka att "Jaha, nu kommer ångesten igen. Och det är okej". Med tiden blev det lättare och sedan försvann den helt! Annars tycker jag att du kan prata med din BM eller kanske försöka få hjälp på annat håll

2020-02-09
Okonkret
Okonkret
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...