App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Amning

Jag har en dotter på 2v. Jag fick efter rådet av BB att ge ersättning när vi skulle åka hem då hon gick ner mycket i vikt. Igår sa bvc att jag kan sluta med ersättningen då hon går fint upp i vikt. Däremot tycker jag hon somnar svårare och inte sover lika djupt som med ersättningen - någon som känner igen det? Ammat 12 ggr idag; allt från 5-25min per gång. Känns som mjölken har minskat då jag upplever att det 'droppa' mer tidigare. Vad gör jag?

2020-02-04
SandraM
SandraM
Bebis på 2 månader

Grattis till bebisen!
Låter helt normalt att amma upp emot 12 ggr/dygn med en sån liten bebis, i början vill de ju ofta vara vid bröstet hela tiden :) Så länge bebis går upp i vikt behöver du inte oroa dig för att du inte har mjölk, man har ju täta besök på BVC i början som håller koll på vikten. Ju mer du ammar desto mer mjölk kommer du dessutom få.

Stort lycka till!

2020-02-04
Sigge19
Sigge19
Bebis på 7 månader

Om det är lättare för dig och bättre för din dotter tycker jag du ska fortsätta med de. Bvc ger inte alltid de bästa tipset. Kör på hur du känner för dig och vad ni två mår bäst av

2020-02-04
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 11 månader

Du kan vara lugn, allt är precis som det ska! Nej barn som ammas sover inte lika länge som på ersättning, det är så. Och att brösten inte droppar betyder inte att du producerar mindre :) Så andas djupt, du kan det här! Små barn ammar ofta, och amning är så mycket mer än bara mat! En femminuterssnutt ger trygghet, ibland hunger, ibland tröst eller närhet. Om du har funderingar på hur det funkar vill jag tipsa om boken "amning idag", eller amnongshjälpens grupp på FB.

2020-02-04
Mandamamman
Mandamamman
Bebis på 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...