App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta amma på natten som ensamstående

Hej, jag är ensamstående med min dotter på snart 9 månader. Hon äter vanlig mat på dagen men vill gärna ha tutte när hon vaknar på natten, det är upp till 4-5 gånger/natt hon vaknar och vill amma. Har någon bra tips på hur man slutar amma på natten som ensamstående? Då är jag alltid där och hon känner min lukt/närvaro osv... Tack :)

2020-02-04
Cissi_90
Cissi_90
Bebis på 10 månader

Slutade amma min dotter på natten när hon oxå va runt 9 månader, och var berädd på det värsta men det gick väldigt smidigt, dom två första nätter sov hon i min säng och va lite gnällig när hon vaknade och ville ha bröstet men somnade om efter ca 15 min sen tredje natten sov hon i sin säng och när hon vaknade räckte det med att ge nappen och klia henne på ryggen. Hon sover mycket bättre på nätterna sen vi slutade amma. Lycka till det kommer gå super! 🥰

2020-02-08
Neeeaahh
Neeeaahh
Bebis på 11 månader

Jag är inte ensamstående. Men slutade nattamma när mannen jobbade natt. Jag tog på mig en tjockare tröja för att han inte skulle vara lika nära tuttarna och förberedde mig på ett par riktigt tuffa nätter. Som dock aldrig kom. Fick vagga ett par gånger, men ingen större protest från sonen 🙈 han var ca 8 månader då.

Hade även laddat med en stor godisskål för att kunna tröstäta om det blev ett helvete 🙈

2020-02-05
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Testa och ha en flaska me vatten el välling som nappen liknade ”tutten” sen de här med att de kommer bli tuffa nätter behöver inte allt bli det. Testa att bara inte ge, och som sakt så skulle de bli tuffa nätter, kommer det bara vara sömnlösa nätter för dig nån dag sen kommer det vända sig heeeeelt och du kommer fååååå bra långa nätter utan amningen

2020-02-04
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 10 månader

I den åldern är det ju snarare en mysgrej än att hon är hungrig 4-5 ggr/natt. Det enda är nog att helt enkelt neka henne nattamning. Bör inte ta många nätter innan hon ger upp. Men kan ju såklart bli lite mer irritation från hennes sida när ni är mitt uppe i det eftersom hon VET att tutten är precis bredvid. Men som sagt, tror tyvärr det är någon/några tuffa nätter men som belöning blir det förhoppningsvis någorlunda ostörda nätter som belöning😊 lycka till!

2020-02-04
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...