App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Barn vägrar äta

Hej. Har en son på 19 månader som alltid ätit dåligt. Ligger väldigt lågt på viktkurvan med. Men på senaste tiden har han sluta äta nästintill helt. Även förskolan har reagerat. Han somnar bokstavligt talat vid matbordet. Han föddes med en sjukdom som gjorde att han kämpade för att orka äta (laryngomalaci). Någon med erfarenhet av ett barn som matvägrar? Han orkar inte med förskolan och sover dåligt på nätterna. Tar några stora tuggor av maten men sedan vägrar han. Några tips?

2020-02-04
Jennykvalnes
Jennykvalnes
Barn på 2 år och 4 månader

Eftersom ditt barn är född med ett sådan sjukdom har inte du erbjudits hjälp. Läkare, vårdcentral osv ? Skippa bvc de kan bara mäta och väga. Kontakta vårdcentral och gå vidare. Gör det fort. Eller privat läkare. Oh jag hoppas du får al all hjälp du behöver jag önskar dig verkligen lycka till oxh hoppas det vänder för ditt barn så han börjar att äta. 💕

2020-02-07
Leab
Leab
Barn på 2 år och 6 månader

Min syster hade samma problem med sitt ena barn. Det blev att hon erbjöd mat hela tiden. Säg att han åt 3 tuggor på en macka till frukost, det blir ju ingen mätt på.. då erbjöd hon en banan en timme senare kanske han tog en tugga då och så fortsatte det. Det tjatades och trugades och hon gjorde allt hon kunde för att försöka få i honom mat. Han blev helt ointresserad av att äta och hann aldrig bli riktigt hungrig mellan målen.
Min dotter hade också en period där hon knappt åt annat än välling. Hemma fick hon välling 3 gånger om dagen. Hon hade även tydliga "ätar dagar" några dagar i månaden dock aldrig på fsk. På förskolan tjatade de och trugade då de tyckte hon åt så lite inte föräns hon bytte förskola och ingen tjatade på henne längre så började hon äta ordentligt. Hon har alltid också legat lågt på viktkurvan.
Ursäkta uppsatsen men det jag vill ha sagt är att jag tror vi oroar oss för mycket. Min BVC sköterska sa till mig att barn äter bara de är tillräckligt hungriga. (finns dock undantag men är väldigt sällsynt)
Hade mitt barn inte velat stoppa mat i munnen alls så hade jag blivit orolig.

2020-02-06
sofiejonsson
sofiejonsson

Hej! När min dotter varit sjuk, eller haft något som jag undrat över så har jag alltid kontaktat privat barnläkare. Tycker oftast att saker och ting går fortare när man tar tag i saker själv än få hjälp via Bvc.
Det finns många privata barnläkare, googla bara efter privat barnläkare i din stad.
Hoppas att du/ni kommer få hjälp. När ens barn inte äter väcker det starka känslor inom en, för att vi är som gjorda att föda upp våra barn ju. Förstår att det verkligen måste vara tufft för dig.
Lycka till.

2020-02-05
Mammatillmilica
Mammatillmilica
Bebis på 17 månader

Vi har provat allt. Jag jobbar som kock också och provat allt jag kan komma på. Ibland kan han vräka i sig mat (1 dag i månaden kanske) men oftast spelar det ingen roll vad det är för konsistens, färger osv.
Vi har kontakt med logoped, dietist och BVC besök 1 gång i månaden, men det händer liksom ingenting?
Han kan somna sittandes i soffan nu (aldrig hänt någonsin tidigare) och då som sagt vid matbordet på förskolan.
Vet någon om det finns någon privat läkare man kan ta kontakt med?

2020-02-05
Jennykvalnes
Jennykvalnes
Barn på 2 år och 4 månader

Ush va jobbigt det låter för din lille pojk :( har heller ingen erfarenhet av sjukt barn men som en annan skrev så försök hitta någonting att ge honom.. Nånting som han kanske skulle gilla.. Yoghurt eller fil eller klämmisar.. Och annars hade jag faktiskt kontaktat sjukvården o stått på mig där.. Hoppas verkligen det löser sig för sig o din lille pojk❤️

2020-02-05
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 6 månader

Hade han ätit makaroner och korv hade jag gett honom det varje dag, men det är inget som funkar oavsett 😔 jag får i honom kanske 3 dl mat av olika slag sammanlagt just nu. Visst att han är förkyld men han orkar ingenting stackaren och tar en tugga och sedan vägrar.
Och hans sjukdom har vi så gott som blivit friskrivna ifrån.
Han kanske får i sig 150ml välling på en dag.
Han väger strax under 10 kg

2020-02-05
Jennykvalnes
Jennykvalnes
Barn på 2 år och 4 månader

Har ingen erfarenhet av ett barn som är sjukt. Men min äldsta har (i sin mammas ögon) matvägrat. Dock aldrig att hon varit underviktig. Men hon har alltid druckit välling vilket innehåller massa näring som vi då doserat upp i dessa perioder med två tuggor frukost, ingen lunch, och två tuggor middag. Är det något ditt barn gillar? Har även i perioder gett drickyoghurt ’som actimel och danonino. Inga hälsokostgrejer kanske, men är ju åtminstone energi har varit hyfsat lätt att få ner

2020-02-04
Mislan
Mislan
Barn på 2 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...