App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur delar ni upp nätterna?

Hur delar ni upp nätterna hemma? Jag känner mig helt slutkörd som måste kliva upp 4-5ggr per natt innan lillen på 8mån bestämmer sig för att starta dagen 05.00. Sambon trycker på att han ska upp och jobba och därför kan inte han hjälpa till på nätterna. Han sover i regel själv 8h i stöten innan jobb. Han verkar inte förstå att det är ett heltidsjobb att ta hand om en bebis som är överallt och max vilar 30min i stöten under dagarna. Vi tar varsin sovmorgon på helgerna men jag känner att det inte räcker. Vill veta hur ni gör. Tar den som är föräldraledig alla nätter hos er? Förstår ju att det oftast blir så då man ammar. Men efteråt då barnen äter vanlig mat?

2020-02-03
Perra
Perra
Bebis på 10 månader

Jag och sambon delade upp det oavsett om han jobba eller ej, men jag fick ju ta det mesta med tanke på att han själv gick upp kl 06 för o jobba.. Men helgerna var det jag som fick sovmorgon och inte han och nätterna tog han också

2020-02-05
ShimaBenjamin
ShimaBenjamin

Min skrutt blir 7 månader den 17 februari. Första 2 månaderna ammade jag. Min sambo hjälpte mig på natten för använde mig av amningsnapp och min son slet bort den hela tiden så han hjälpte mig. Han slumrade till medan jag ammade och sen petade jag på honom så fick han lägga vår son i sängen.
När sonen blev 2 månader gick vi över till ersättning. Jag matade i början men sedan ville han mata på natten trots jobb då han sa att jag har honom så länge på dagarna. Han matar fortfarande :) han har lättare att somna om än vad jag har så han tycker det är bra som vi gör nu :)

2020-02-05
JossanA
JossanA
Gravid i vecka 7

Lillen har tills han var 5mån sovit igenom hela nätter med eventuellt ett uppvak . Varken vi eller bm vet vad det beror på att han börjat vakna nu. Eventuellt är det att han fått 7 tänder på 3 mån, att han drömmer eller bara är lite småhungrig. Det är vilket som väldigt frustrerande och resulterar i en väldigt grinig bebis under dagarna då han knappt vilar då heller. Känns som att jag testat allt snart! Pratade med sambon igår och vi kom överens att han tar lillen då han kommer hem 17-00. Får se om det underlättar något

2020-02-04
Perra
Perra

Jag är föräldraledig och tar I regel alla nätter. Min son har också vaknat ofta ända sedan han var ca 5 månader pga tänder och drömmar men det räcker oftast med att ge nappen. I perioder har jag varit vaken en timma varje natt och tröstat, bytt blöja och gett lite vatten. Dom nätterna är jobbigast men i längden är det slitsamt att aldrig få sova osört i mer än en timma t gången så förstår dig! Nu har det gått så långt att jag ibland puttar på min sambo för hjälp och han ställer alltid upp men jag minns inte att jag gjort det, så trött har jag varit. Men han skulle aldrig säga nej om jag verkligen behövde hans hjälp på natten. Min sambo jobbar skift så varje dag som han inte börjar tidigt på morgonen så går han upp med sonen så då får jag sova några timmar ostört. Så han får i stort sett aldrig sovmorgon då han i regel alltid får sova ostört på natten. Så om nått så tycker jag iaf att du borde få sova ut båda dagarna på helgen nu ett tag när barnet vaknar så ofta. Och som med det mesta så ändras rutinerna och rätt var det är så blir det bättre och ni ändrar upplägget igen. Du måste ta hand om dig själv för att kunna ta hand om ert barn.

2020-02-03
Adlit
Adlit
Gravid i vecka 10

Nu har ju jag aldrig haft det problemet när dom är "så stora" då mina barn oftast sovit hela nätter då.. MEN varför vaknar barnet? Vid 8 månader har dom inget behov av att äta på natten... Sover barnet I samma säng som ni eller i egen säng? Jag skulle rent spontant säga att den som är föräldraledig ska ta nätterna då den andra jobbar.. Vi gör så om någon av barnen skulle vakna på natten pga dröm, sjukdom osv då tar jag första vändan då jag oftast vaknar av att dom är ledsna, vaknar dom igen puffar jag til min man så får han ta dom (båda jobbar eller jag har praktik just nu, är student ) jag är iväg 12 timmar varje dag och är gravid därav anser jag att jag behöver sömnen lite mer.. Vilket han håller med om.. MEN däremot tycker jag i ditt läge att när han kommer hem kan han ta barnet en stund så du kan få egentid någon gång eller ett par ggr i veckan så kan du sova lite o sådana saker.. Hoppas det inte lät alltför rörigt :) 🤗

2020-02-03
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 36

Hej!
Vi gjorde så att från det att min man kom hem efter jobbet fram till till 00:00 var det min han som hade "jouren" och så kunde jag gå och sova. Detta höll vi nog på med ett bra tag (man glömmer fort hur det var). Men eftersom jag var såååå trött, kunde jag lägga mig vid 20:00 och i bästa fall sova till 02:00, för att lillan gärna sov mellan typ 22-02. Ibland ville hon vakna precis innan 00, och då blev det pappan som tog matningen och sedan sov hon 2h till. Nu körde vi flaska från start, så då var det lättare att dela på det.
Att din sambo ska upp och jobba tycker jag inte spelar ett dugg roll, ni är 2 som skapat barnet, ni är 2 som ska ta och dela ansvaret, (det är min personliga åsikt). För oss i vår familj gjorde vi det som passade oss bäst, hellre 1 trött förälder än 2 trött föräldrar bara för att man ska dela lika. Test lite olika idéer, eller ta in på hotell en natt, så får han prova på hur en hel natt själv är :) Lycka till!

2020-02-03
Tränarmamman
Tränarmamman
Barn på 1 år och 6 månader

Hos oss har jag tagit nätterna eftersom det inte fungerar att pappa kommer in, det blir bara mer skrik och sen får jag ta det ändå och då tar det ännu längre tid för att de har eldat upp sig.

Min man tar läggningar ibland och han avlastar mig genom att ha barnen ensam ute ibland. Han tar nästan alltid med sig barnen när han ska handla vilket ger mig några egna timmar hemma.

Sen är det så att jag är hemmamamma och bondmora, vilket betyder att tidvis så är min man hemma mycket och annars inte. Men när det är dags för att plöja och köra balar t ex så åker barnen gärna med i traktorn ( ett barn i taget förstås)

2020-02-03
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Urs vad jobbigt för dig:/ vi har gjort så att den som varit föräldraledig tagit nätterna. Men sen har vi inte heller haft så många uppvak per natt så det har inte varit något jätteproblem. Ni tar ju redan varsin natt på helgen och det är det jag ser som rättvist. Men som sagt.. har inte haft problemet med vakna nätter. Hoppas det lugnar sig med uppvaken snart, för även fast det är ett heltidsjobb att ta hand om barn (och man dessutom har det jobbet 24/7) så tänker jag att det inte är mer rättvist att dela på vardagsnätter också. Lycka till!

2020-02-03
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 8 månader

Jag lät min man sova sina nätter om jag ändå bör vakna 10 gånger om nätterna, när han är ledig så brukar han vakna med mig, men annars jag gör allt för att inte väcka honom. Visste är vi olika, men jag är denna. Så efter hans jobb brukar han ta ut barnen på promenad, ibland bada honom, osv. Vi hjälps åt mycket automatiskt utan att behöva prata om detta. Men när de kommer
Till
Nätterna så då låter jag honom få sin
Skönhetssömn. ( detta va då när han va liten) min pojke
Sover nu 12 h om
Nätterna och vaknar inte bara om han har ont någon stans förstås, han är äldre nu 1.5’år. Men de första året va mycket si å så med sömnen.

2020-02-03
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...