App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Inskolningssamtal förskola

Vi har blivit kallad till inskolningssamtal imorgon inför att våran son ska börja på förskola. Ska båda föräldrarna vara med på inskolningssamtalet? Ska barnet också vara med? Hur lång tid brukar det ta? Det är vårat första barn så vi har ingen koll på hur sånt här brukar gå till.

2020-02-03
FamiljenM
FamiljenM
nyfödd bebis

Om ni kan så gå båda två:) är ju skönt både för er och pedagogernas skull att få ansikten på varandra. Men som tidigare skrivit är det nog olika. Vi hade ett samtal per telefon med första barnet där dom gick igenom hur inskolningen går till och vad vi ska ha med oss etc. sen åkte vi båda dit första dagen på inskolningen och fick träffa pedagoger osv. Med andra barnet (var samma avdelning som första barnet hade gått på) satt bara en lapp på äldstas låda med ett schema vi skulle fylla i och vilka tider som gällde för inskolningen. Men som sagt, har ni tid och möjlighet är det ju ett utmärkt tillfälle att få träffa pedagoger ostört:) men tycker ni kan ta med barnet, är ju inga känsliga ämnen som diskuteras under ett sånt möte ändå

2020-02-03
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 8 månader

Tror att många förskolor gör på olika sätt. Vi blev kallade till ett infomöte en kväll veckan innan inskolningen. Dom flesta föräldrar dök upp i par och en del (inklusive vi) hade med sig barnen. Beror väl lite på hur familjesituationen ser ut o om man jobbar eller inte just den tiden 😊

2020-02-03
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 37

Tror det är helt olika. De ju bra om pappan är med så de ”lär känna honom” veta vem det är, i framtida lämningar, hämtningar. Annars första dagen för inskolning va jag bara med min pojke där( för pappan va inte här)

2020-02-03
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 11 månader

Jobbar själv på förskola men vi brukar ha det samtalet på första inskolningsdagen och då är ju barnet med är rätt basic information lite om förskolan, vad som gäller vid sjukdom m.m. Ring förskolan och kolla hur dom tänker och gör hos dom är nog enklast :)

2020-02-03
Ostbåge91
Ostbåge91
Gravid i vecka 22
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...