App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Skriker sig ALLTID till sömns, 5 mån

Hej forum, Vill höra era tips om ni har några. Min son skriker sig ALLTID till sömns OAVSETT hur vi nattar honom. I famnen, i sängen, vaggandes, stilla, vyssa, sjunga, saga.... Han vägrar napp, vi har duttat, doppat i bröstmjölk försökt lära honom när han är hungrig.. you name it Vi har provat lägga honom tidigare/ vi har provat lägga honom senare. Vi har provat aktivera honom nada innan sömnen Vi har provat aktivera honom mycket innan sömnen Vi är på tårna hela dagen så han inte blir övertrött innan någon nap och vi monitorerar så han inte sover för mycket sådels inte är trött när han ska läggas. Han kan somna vid bröstet, men det vill jag inte ska bli en vana Han somnar i vagnen ganska lugnt. Alla andra ställen skriker han som en stucken gris... så att grannarna undrar vad som händer. Ge mig fler tips snälla!

2020-02-02
MHAsMAMMA
MHAsMAMMA
Bebis på 6 månader

Min dotter är snart 2månader och detta känner jag igen.

Vill absolut inte ha någon napp och ska prompt somna med mitt bröst i munnen.
Jag kan inte då henne att somna på något annat sätt!

Jag tycker det är jätte jobbigt och försöker att tänka hon vill ha närhet. Vilket vissa dagar eller nätter är så sjukt jobbigt - då man känner sig väldigt ensam.

Jag hoppas ni finner någon lösning och jag är tacksam att jag läste detta för då känner jag mig inte ensam!
TACK

2020-03-06
MTWL
MTWL
Bebis på 2 månader

Min dotter är 10 månader nu och vi har haft det likadant, det lät som att man höll på att ha ihjäl henne varenda gång hon skulle sova. Det tog verkligen på psyket och många gånger bröt jag ihop och grät med henne. Det är betydligt mycket bättre nu, men det kan fortfarande gnällas lite men inte alls på samma nivå. Jag har lite fått acceptera att det är så Hon somnar. Man får trösta sig med att det blir oftast lättare ju äldre de blir, man får hitta ett sätt som fungerar någorlunda och köra på det :-) För oss vände det och blev bättre när vi slutade amma, nu menar jag inte att du ska sluta amma utan bara ha i åtanke att det blir bättre med tiden :-)

2020-03-03
Emme2020
Emme2020

Du beskriver exakt mina dagar/kvällar med min 5 månaders. Allt ni har försökt med har vi försökt med. Dagarna går ut på att få henne att nappa så hon inte blir övertrött. Hon är en väldigt aktiv och "vaken" bebis och sova är det tråkigaste som finns.
Hon somnar bara när vi ligg-ammar eller i vagnen (ibland). När hon somnat så rullar jag av sängen som en ninja ^^. I övrigt skriker hon som om nån försöker mörda henne när hon nattas på annat sätt.
Har lite accepterat att det är som det är och får tids nog vänja bort tutten om hon inte helt plötsligt vänder på det själv.
Kanske är mitt enda "tips". Alla är olika och har olika behov och att acceptera det kanske underlättar.
Tänk på att han fortfarande är rätt liten och att det kommer lösa sig så småningom :)

2020-03-02
Mikros
Mikros
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...