App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vägrar flaskan! Vad gör jag?

Hallå, som texten ovan lyder så vägrar min 6 månaders flaskan. Han har sedan 1.5 månad fått ersättning då han började vägra bröstet. Misstänker att han inte blev mätt. Men nu har han även börjat vägra flaskan när han vet att det finns annan mat att få. Han får gröt morgon och kväll. Vägrar flaskan på dagen, i bästa fall tar han några klunkar. På natten vaknar han och vill ha mat och än så länge går det bra. Ibland har han ätit så dåligt på dagen så har han fått vanlig mat istället. Det har gått hur bra som helst, men jag känner att han fortfarande är för liten för att byta ut allt. Han har i övrigt varit en periodare när det gäller nappflaskor. Han har tagit ett märke och vägrat andra märken till att det märket som har fungerat inte fungerar längre och varit så fram och tillbaka. Vi har provat olika nappstorlekar. Misstänker att han helt enkelt inte är intresserad längre. Har ni några tips och råd? Har pratat med BVC men vi har fått en ny sköterska som var hur bra som helst och med den nya får vi ingen hjälp ifrån då hon svarar på alla frågor att hon inte vet. Tacksam för svar :)

2020-02-01
JossanA
JossanA
Gravid i vecka 7

Vår son vägrade flaska och gillade inte att amma. Redan från 4 månaders ålder började vi introducera gröt och kunde rätt snabbt öka. Vi började successivt att ge mat och även det varen höjdare. Vi slutade helt att amma vid 6 månaders ålder och från dess åt han enbart mat/gröt. Han mår bra idag och gröt är ju motsvarande välling och innehåller allt barnet behöver. Vi försökte med alla flaskor och nappar men han vägrade. Det gick inte att tvinga i honom heller så kör på det som funkar!! Om mat nu funkar så kör på det. Kateinplommonpure gör susen om det blir trögt i magen.

2020-02-02
Linfra90
Linfra90
Bebis på 12 månader

Har du testat att ge ersättning i pipmugg? Två av mina barn har vägrat flaska, men pipmugg har gått bättre.

2020-02-02
ElinVS
ElinVS
Bebis på 11 månader

När vår son var ca 5,5 månader så vägrade han flaska på dagen. Fick tvinga honom, han grät hysteriskt och vägrade dricka. Fick istället äta gröt och vanlig mat mixad till puré, då var han nöjd. Flaska med ersättning fungerade om han vaknade på natten men endast då. Tror han helt enkelt tyckte att vanlig mat var godare. Vår BVC-sköterska sa att det var helt okej så länge han inte verkade få ont i magen. Han är nu snart 13 månader och slutade med ersättning helt vid ca 9 månader, fram tills drack han det då och då om han vaknade på natten. Han verkar inte ha tagit skada av att börja med vanlig mat vid sex månader, kändes mest som tortyr att försöka tvinga honom när han nu gärna åt vanlig mat. Alla bebisar är nog olika, vissa vill ha ersättning längre och är inte intresserade av vanlig mat medan andra inte är det.

2020-02-02
Thisisemelie
Thisisemelie
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...