App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bebis kan inte bajsa själv

Hej jag har en som är 2 månader. Jg började med ersättning för 1 månad sen och efter det har han haft svårt att bajsa själv. Jag får hjälpa honom med termometer eller pysventiler för att det ska komma ut. Har testat laktulos men det får han ont i magen av och det funkar bara i typ 2 dagar. Jag har också testat att byta till semper lemolac sensipro och hipp men gått tillbaka till nan sensitive då det inte fungerade. Han är inte hård i magen utan det är antigen löst eller liksom kletigt. Jag vet inte vad jag ska höra mer. Är det nån med samma problem? Eller nån som har en lösning? Jag pratade med BVC men dom säger bara att jag ska massera hans mage men det funkar endå inte. BVC sa också att det inte är mjölkprotein allergi då han går upp i vikt som han ska och växer. Han har inga utslag heller så jag antar att han inte är allergisk?

2020-01-31
Christian19
Christian19
Bebis på 4 månader

Får använda pysventil och så till min dotter också men nu när vi har blandat i lite rapsolja i varje flaska från morgon till kväll så har hon lyckats bajsa två kvällar i rad 👏och då är de antingen vattningt eller kaddigt

2020-02-08
Astrids mamms
Astrids mamms
Bebis på 4 månader

Skulle rekommendera er att testa babypotting och grodhålla. Underlättar en hel del för bebisar och blir en mer ergonomiskt korrekt ställning att bajsa i. Men som tidigare skrivit, undvika hjälpa till med pysventil och dylikt. Bebisar behöver absolut inte bajsa varje dag.

2020-02-07
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Sonen var också väldigt hård i magen när han var liten. Fick sån där sirap för magen (minns inte namnet) vilket inte hjälpte och till slut fick vi magpulver utskrivet som hjälpte jättebra.

2020-02-07
fruljungbjörn
fruljungbjörn
Gravid i vecka 16

Är han inte hård så tycker jag att du inte ska hjälpa honom med febertermometern eller pysventilen, använder man det för ofta kan dom tappa förmågan att bajsa på egen hand. Vår dotter hade jättemycket problem med sin mage i början och jag hängde upp mig på att hon skulle bajsa dagligen när jag gick över till ersättning men det är inget måste, minst var 3e dag var normalt för vår tjej. Så härda ut och kör mycket cykel massage om han är gasig och bär mycket upprätt så att rapar kommer upp, låt han sitta i "kunna sits" och "tigern i trädet" brukar också vara skönt för dom med orolig mage, och försök att inte använda ventilen mer än max 1gång per dag, sedan fick vi lacrofarm utskrivet mot dom gånger hon blev hård då laktulos i sig gör en väldigt gasig medan lacrofarm är mildare.

2020-02-07
cedmark
cedmark
Bebis på 3 månader

Jag tycker att Probi mages pulver som heter Probi Baby är bättre än magdroppar och hjälpte min bebis få bättre bajs.

2020-02-06
MinOpera
MinOpera
Bebis på 12 månader

2ml i varje ersättning lät lite mycket enligt mig. Vi ger 2.5 ml på morgonen direkt i munnen eller blandar i katrinplommon då han sällar äter upp en hel flaska och pendlar i hur mycket han äter varje gång. Då vet jag att han får i sig det. Och 2. 5 ml på kvällen och ger på samma sätt. Ger med spruta direkt i munnen, finns att köpa på apotek. Ifall det nu inte skulle hända något i och med att han äter gröt och ibland mat till lunch så ökar jag upp morgondosen till 3-4 ml men då på morgonen tills det ger resultat och sedan sänker jag med 0.5ml för att se om han fortfarande behöver den mängden på morgonen. Bebis är 6. 5 månad. Min BVC sa att man ska inte ge mer än 10ml per dygn till ett så litet barn, han var då 3 månader :) magmassage funkar inte på min pöjk. Hoppas svaret de hjälper dig, magen kan heller inte bli van av laktulos på de sättet så det är inte farligt att ge varje dag. Men man måste trappa ner om man som sagt ska sluta med det. Håll ut :)

2020-02-01
JossanA
JossanA
Gravid i vecka 7

Hej tack för era tips men hur mycket laktulos har ni gett och hur? Enligt BVC så sk jag ge honom 2 ml i varje ersättning men jag har sett att ndr bara ger en dos på morgonen?

2020-01-31
Christian19
Christian19

Min son har fått ersättning sedan han var 1.5 månad gammal. Han får babysemp lemolsc sensipro som innehåller sempers magdroppar. Han fick minifom från start då han inte fick ut gaser. Han får även laktulos dagligen för att magen ska fungera. Provade även att byta ersättning men sonen ratade så fortsatte med semper. Så säger som ovanstående, håll ut med laktulosen och ge det varje dag och inte bara då och då. Bebis kan då få ont i magen eftersom när man ska sluta med laktulos så måste man trappa ner. :)

2020-01-31
JossanA
JossanA
Gravid i vecka 7

Hej! Min son hade samma problem, vi gick på ersättning från det att han var 2 v gammal. Vi testade allt som du beskrivit. Vi använde oss även av Minifom droppar i ersättningen och även messmör faktiskt det hjälpte honom att bajsa själv. För oss.gick det såpass att vi fick använda lavemnag. Men "lösningen" för oss var bytet till HIPP tror jag. Ni kan även testa sempers magdroppar.
Hoppas det löser sig!

2020-01-31
Danijella123
Danijella123
Bebis på 7 månader

Min dotter har bara fått ersättning och fick samma problem men hon blev hård i magen. Vi fick laktolos utskrivet och då bajsade hon var tredje dag. Visst hon kanske fick lite ont i magen men hellre det än ont när hon bajsade. Ibland får man ha lite tålamod med laktulosen. Ditt barn kanske inte är van vid hur magen reagerar och får därför ont.

2020-01-31
Lollo86
Lollo86
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...