App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta amma

Min bebis är snart 6 mån och vägrar att äta någon till annat än ifrån mig de vill säga amma! Jag har försökt med alla möjliga flaskor och olika ersättningar men ingenting vill fungera. Någon som har tips på vad jag borde prova för jag vill sluta amma på heltid och iaf byta ut minst ett mål mot ersättning.

2020-01-30
Feliciaolausson
Feliciaolausson
Bebis på 8 månader

För oss funkade det att sätta honom i babysittern när vi skulle flaskmata. Så länge han låg i famnen så vägrade han, men när han satt själv så funkade det.

2020-02-02
Malin_
Malin_
Bebis på 12 månader

Jag har hört från andra att när de velat att partnern eller någon annan skolat ge flaska att det först funkat då mamman inte fanns i närheten. Så mitt tips är att kanske ta en promenad eller göra något bara för dig själv och se om bebis då accepterar flaska. Eventuellt kan det också gå lättare att låta bebis dricka direkt från en liten kopp istället för flaska. Vi hade lite krångel i början av amningen och ville därför inte introducera flasknapp men började vid 6 mån ge via kopp för att ev kunna vara borta från bebis en längre stund nån gång då och då. Funkade toppen. Lättast funkar det med kopp med ganska liten diameter och tunn kant - vi har en gammal kaffekopp som är perfekt men har också provat vissa shots- eller glögg-glas framgångsrikt. Vi köpte också en pipmugg men inte använt så mycket då det andra funka så bra.
Ett annat ljus i tunneln är ju också att ni snart kommer komma igång med lite mat och då kan man byta ut någon måltid på det sättet också!

2020-02-01
VicaMD
VicaMD
Bebis på 11 månader

Det sägs att när man väl bestämt sig å slutat att amma kommer barn inse att det är löjligt att inte ta flaskan. Så då kommet de börja ta. Så länge bröstet finns där kommer de inte vilja ha flaskan.

2020-01-31
Ledis mama
Ledis mama
Barn på 1 år och 11 månader

Kan du kanske testa att pumpa ut bröstmjölk och ge på flaska? Så blir första steget inte så stort? 🙂

2020-01-31
Alvida
Alvida
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...