App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

P-piller med östrogen medan jag ammar

Har en liten kille på två månader o jag har nu börjat med p-piller, yasminelle 28, samma som jag åt innan graviditeten i flera år. Jag mår bra av dom eftersom dom hjälpt mig mot pms. Dock känner jag nån slags oro över att det är östrogen i och att det skulle vara farligt för mitt barn medan jag ammar. Barnmorskan har ju sagt att det är ok att jag börjar med dom och hon vet att jag ammar.. Kan ändå inte riktigt släppa det och koppla av i beslutet att jag börjat med P-pillerna. Någon annan som använt preventivmedel med östrogen under amningstiden??

2020-01-27
BFnov19
BFnov19
Bebis på 15 månader

Såhär står det på FASS när du läser om yasminelle 28:
Amningen kan påverkas av kombinerade p-piller eftersom dessa kan reducera mängden och ändra sammansättningen på mjölken. Därför bör användning av kombinerade p-piller vanligtvis inte rekommenderas förrän kvinnan slutat amma. Små mängder av hormonerna och/eller deras metaboliter kan utsöndras i bröstmjölken vid användning av kombinerade p-piller. Dessa mängder kan påverka barnet.

2020-01-29
Mammatillmilica
Mammatillmilica
Barn på 1 år och 9 månader

Jag ville också börja med samma p-piller medans jag ammade men min läkare sa Nej till det. Nu var detta cirka 1 år sedan så kan inte helt komma ihåg vad anledningen var. Men du kanske ska fråga läkare också då om du är orolig eller har en dålig magkänsla? :)

2020-01-29
JaAj
JaAj
Barn på 2 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...