App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Anställd/tjänstledig för studier och mammaledig?

Hej. Jag har suttit i snart 2 dagar och försökt hitta information överallt men hittar inte riktigt svaret på min fråga. För att försöka göra en historia kort börjar jag med att säga, jag blev provanställd 6 månader i juni 2019 och sedan gick ja ner till 50% då jag kände att jag inte mådde bra (provade att va sjukskriven våren på förra jobbet med FK men fick ingen ersättning, så kom överens med nya chefen om 50%). Nu har jag fått andra arbetsuppgifter som jag absolut inte klarar av (då det är det enda som han kan erbjuda mig, och gått upp till 85% och är tillsvidare anställd. Men fick reda på i förra veckan att jag är gravid. Nu till min fråga, kan jag ta tjänstledigt för studier nu och sedan gå på mammaledighet? Kommer min inkomst grunda sig på studierna eller jobbet? Att studera känns som det enda alternativet då jag inte kan säga upp mig för den ekonomiska trygghetens skull. Eller hur ska jag göra? Hjälp!

2020-01-26
ExAnder
ExAnder
Gravid i vecka 17

Vad jag har hittat så är SGIn endast skyddad om man tar studielån/bidrag från CSN samtidigt, såvida studierna överstiger 3 månader. Man får alltså ta tjänstledigt och studera 3 månader utan studielån och behålla SGI, men om du tänkte studera tills bf så måste du ha lån/bidrag för att inte gå ner på noll i SGIn.

2020-02-10
JohanneMadeleine
JohanneMadeleine
Bebis på 1 månader

Studerar du så är ditt sgi skyddat, så då kommer föräldrapenningen grunda sig på arbetet före studierna, förutsatt att du arbetar ända fram tills du studera. Jag blev gravid med första barnet under min studietid, och De ville ha arbetsgivarintyg från arbete innan studierna, för att kunna räkna ut vad jag skulle få inföäldrspenning.
Hade dock tur att få en ny anställning innan jag slutade studera som de räknade på stället ( betydligt bättre lön att räkna på).

2020-01-26
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...