App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hårt knutna händer

Hej! Min lilla tjej är nu exakt 3 månader gammal, hon kom också 4 v för tidigt pga yttre omständigheter. Hursomhelst så satt jag och läste om bebisars utveckling och läste då på rikshandboken för barnhälsovård att hårt knutna nävar ses som avvikande i bebisars utveckling vid 3 månaders ålder. Men det stod inte varför? Är det någon som vet på vilket sätt det är avvikande. Min tjej har nämligen en tendens att ha hårt knutna nävar nästan 24/7, blir ju såklart fundersam. Ska fråga BVC vid nästa besök men tänkte kolla om någon klok här inne vet något :)

2020-01-25
Matilda B
Matilda B
Bebis på 5 månader

Det har att göra med att gripreflexen bör ha gått tillbaka, så att bebisen kan stänga och öppna handen viljemässigt. Detta är nödvändigt för att kunna lyfta saker, men också för att exempelvis krypa. De kollar detta på bvc. Tänk dock på att ett för tidigt barn bedöms utifrån när det skulle ha fötts, så din dotter bedöms som om hon vore fyra veckor yngre än hon är. Så behöver det vara, åtminstone första året, för att ge en rättvisande bild av ett barns utveckling.

2020-01-26
ElinVS
ElinVS
Bebis på 11 månader

Men du tänk att hon egentligen bara är 2 månader i utvecklingen då hon är född 4 veckor för tidigt.. Min minsting han är 1.5 år idag men han har legat 4 veckor efter i utvecklingen fram tills nu bara för han är född 4 veckor för tidigt :) så ta det lugnt o glöm inte bort att hon är för tidigt född 💕

2020-01-26
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 36
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...