App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Utlandssemester

En fundering; finns det någon mer familj härinne som aldrig har varit på utlandssemester (dvs flyg, sol, bad..) med sina barn? Jag har än så länge aldrig stött på någon familj som aldrig rest med sina barn, förutom oss... Orsakerna till att vi aldrig rest med våra barn är att både min man och jag har studerat var för sig i ca 10 års tid, vi har fått 2 extremt åksjuka barn och för drygt ett år sen köpte vi ett hus i sämre skick än vi trodde och blev dessutom gravida med tredje barnet i samma veva. Dessutom är ingen av oss egentligen några solsemesterfantaster, vi trivs hemma och i Sverige. Läget har inte varit där, men nu börjar vår äldsta allt oftare fråga om/när vi kan åka på flygsemester och jag förstår henne...

2020-01-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 11 månader

Vet inte om de känns relevant, men jag kan bara se tillbaka på min egen barndom, första gången jag flög utomlands var jag 18 och det var med kompisar. Innan dess hade vi bara semestrat i Sverige med familjen. Inte fy skam det finns mycket att upptäcka å uppleva här också. Förstår att barnen ifråga sätter och gärna jämför med kompisar, hade själv en barndomskompis som var utomlands varje år. Men man får försöka se till sin familj, sina förutsättningar och egna intressen. De kommer säkert tids nog att kunna åka utomlands om inte när dom själva är stora och kan välja destination själva. :)

2020-01-22
Ostbåge91
Ostbåge91
Gravid i vecka 35

Inte många svar i denna tråd, men uppenbarligen är jag inte heeelt ensam.
Jag kan tillägga att vi har 4 timmars bilresa till min släkt och 8 timmars bilresa till min mans släkt så både sommarsemester och övriga ledigheter går åt till långresor till dem eller att vi får långväga gäster som stannar flera nätter. Min svärmor delar på en sommarstuga på Österlen med den vitaste finaste sandstranden 30 m utanför huset så är det varmt och fint så får vi "strandliv" där. Jag tror att det är själva flyget som lockar min äldsta dotter mest, annars så är de oftast glada och nöjda när de är med oss och vi åker på dagsturer mm. De har inga höga krav egentligen. 😌

2020-01-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 11 månader

Nu har jag bara ett barn som nu är 2 år, men vi har varit på två utlandsresor. En när hon var 8 månader 1 vecka till Bulgarien och när hon var 11 månader var vi borta 5 veckor i Spanien. Båda resorna gick hur bra som helst, men hon var ju betydligt mindre än dina barn. Nästa resa vi har planerat kommer hon vara 3 och då blir det en längre resa till asien. Både jag och min man älskar att resa så det kommer bli många fler efter det också.

2020-01-22
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 8 månader

Jag har tre barn, 6 .4 och 2 år och vi har inte varit på utlandsemester nån gång och det kommer nog inte att bli av inom en överskådlig framtid.

Jag valde att gifta mig med en bonde så det finns inte så mycket av varken tid eller pengar till utlandssemestrar. Jag skulle inte vilja åka iväg själv med barnen heller och sommaren är fylld av arbete precis som vintern. Det fungerer inte att planera in långt i förväg heller eftersom man aldrig vet hur vädret kommer bli under den tiden.

Jag reste och flög en hel del innan vi gifte oss och känner mig ganska nöjd med att bara vara i sverige. Vi gör nån dagsutflykt på sommaren och sen kanske vi åker och hälsar på hos mina föräldrar, jag och barnen.

Pojken som är äldst gillar inte att åka bil långa sträckor och är väldigt hemkär men den dagen det kommer frågor om att åka utomlands så får vi ta det.

Jag vill göra en speciell resa om 10 år men det är ju då det och då är barnen hyfsat stora.


Kan väl säga att jag inte är den där som kan ligga och bara ligga för att få sol. bara svettigt, det finns ju sol här med.

2020-01-22
ma78
ma78
Barn på 2 år och 7 månader

Jag räcke upp handen!
Våra barn fyller 15 år och 12 år och har aldrig flugit, aldrig varit på solsemester utomlands.
Däremot har de sett mycket av Sverige. Vi har fjällvandrat, vi åker längdskidor både på hemmaplan och i svenska fjällen och vi har vår underbara sommarstuga vid havet.

2020-01-21
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Vi har en 5-åring och en snart 4-månaders. Vi har inte heller varit iväg på någon sådan semester. Beror på lite olika saker som att sambon inte gillar att flyga men oxå att vi byggt hus.
Stora tjejen börjar efterfråga att åka, hon vill gärna vara med lolo o Bernie och flyga flygplan. Så vi får väl ta en sån semester nån gång men just nu kommer vi undan med att lillasyster måste bli större och att mamma måste börja jobba igen.
Annars trivs vi ganska bra med att bara vara när vi är lediga ;P

2020-01-21
mhe1985
mhe1985
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...