App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ultraljud

Hej . Va på rutinultraljudet idag och allting såg bra ut , vi bad om att få veta kön men hon hade svårt att se de. Kan min vanliga barnmorska se kön med ultraljusmaskin ? Eller hur funkar de ? Dem har nämligen sån maskin där jag går hos barnmorskan och hon gjorde ett ultraljud på mig i v 10. Nån som har fått hjälp med de då ? :)

2020-01-21
januarimamma31
januarimamma31
Gravid i vecka 32

Som svar på din o några andras frågor.. De som gör ultraljudet både vid kub o rul är utbildade till ultraljudssköterskor de har alltså en utbildning inom det medans din bm mest kan se the basic stuff typ dina äggledare o om de är en bebis i magen, svar på andra frågan du får söka efter en privat gynmottagning och ett privat ultraljud kostar mellan 800-1000 kronor där jag gick o gjorde privat vul I v 6+5 för att ingen tog mig på allvar med mina blödning så betalde jag 800 o de va I jkpg :) du får inget extra inbokat ul via sjukvården bara för dom inte kunde se könet..

2020-01-22
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 36

Inte säkert att alla bm kan se könet bara för att de kan se att hjärtat slår. Ett privat ul kostar några hundralappar tror jag, men jag har aldrig gjort något.

2020-01-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Okej :) men vart vänder man sig då? Va kostar ett privat ultraljud ?

2020-01-21
januarimamma31
januarimamma31
Gravid i vecka 32

Alltså ja mena inte att dem ska boka ett ultraljud. Min egna barnmorska frågade mig vid inskrivningen om ja ville göra ett ultraljud för att se att de fanns nått där inne och ja sa ja så vi gick bara till rummet där dem har dem maskinen , ja mena mer att dem borde väl också ha kunskapen att se de också ?

2020-01-21
januarimamma31
januarimamma31
Gravid i vecka 32

Beror säkert på hur kunnig och tillmötesgående din bm är. Under min sista graviditet gjorde bm ett ul för att dubbelkolla att bebis verkligen låg med huvudet neråt, men hon sa också att hon inte alls var van vid ultraljud och kunde inte "se" så mycket. Hon kunde givetvis se det hon behövde se, dvs att bebis låg åt rätt håll. Ställ frågan till din bm, men jag skulle tro att hon kommer hänvisa dig till ett privat ul för att kolla könet.

2020-01-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Tvivlar tyvärr på att dom kommer boka in ett ultraljud för att ta redan på könet, misstänker att ni isåfall får söker er till någon privat klinik. Jag har fått känslan av att dom är väldigt restriktiva med att erbjuda ultraljud utan medicinskt orsak eller för att tex datera graviditeten samt rut-ultraljud.

2020-01-21
Ostbåge91
Ostbåge91
Gravid i vecka 22
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...