App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Blöjfri?!?

Hej! Jag har försökt nu i 2 månader att få min stora att bli blöjfri. Han blir 3 i april. Han vägrar potta och toaletten. Han vill inte ha kalsonger eller byxor på sig om han inte har en blöja. Någon som har några tips om hur man kan förbereda honom eller ska man bara vänta? Han följer med när jag ska gå på toa och jag säger vad jag gör och varför jag gör det. Men han vill inte. Tack på förhand!

2020-01-21
Catharina89
Catharina89
Gravid i vecka 32

Min dotter var likadan i samma ålder. Hon ville inte sedan lät jag det va lite men erbjöd henne hela tiden möjligheten. Efter några månader så sa hon bara en dag ”mamma jag ska börja gå på pottan nu vill inte ha blöja mer” och vi slutade både med natt och dag blöja och gick super:)

2020-01-25
EllenochPatrik
EllenochPatrik
Bebis på 6 månader

Läs/låna boken "blöjfri på tre dagar". Många som lyckas bra med den metoden!

2020-01-24
Tistel86
Tistel86

Testa kanske ”potträning på tre dagar”? Min dotter tyckte inte pottan va så rolig innan och det fungerade inte alls. När vi började med den här metoden så tog det ca 10 dagar så var hon helt blöjfrI på dagtid. De första dagarna ska barnet gå runt naket, utan underkläder eller byxor. Så det kanske underlättar? Det är också mycket bra info om hur man förbereder barnet innan man sätter igång med träningen.

2020-01-22
Emliew
Emliew
Barn på 3 år

Jag säger mer att man inte ska ge upp faktiskt. Jag började med min pojke redan när han kunde sitta, då och då satt han på pottan, när jag mest gick själv på toa, gjorde det bara till en vana och som på skoj, när han började gå, 14 månader så började han själv gå på potta för han tyckte det va roligt, idag är han 20 månader och varit blöjfri dag tid nån månader nu. Jag tycker de normalt 2-3 år men kanske för jag började omedvetet så va han redan redo som liten :)

2020-01-21
Leab
Leab
Barn på 2 år och 5 månader

Min tjej var nästan 4 år när jag sa till henne att nu måste du sluta med blöja innan du ska börja på förskolan. Sen lovade jag henne ett besök på leklandet när hon var blöjfri.

Hennes lillasyster som var 1,5 år slutade med blöjan samtidigt och då blev det både dag och nattblöja på samma gång.

Det var ju även skönt att göra det sommartid pga tvätt som blev och sen kunde tjejerna gå utomhus med bara en lång tröja eller klänning på sig.

MEn jag tror på att vänta ut tills barnet är färdigt för att sluta frivilligt med blöjan. Annars blir det bara jobbigt.
Vi provade med henne en sommar innan men hon var helt omotiverad så jag la ner det efter nån vecka.

2020-01-21
ma78
ma78
Barn på 2 år och 10 månader

Min son var lika dan. Sommaren han skulle fylla 3 år tyckte vi att han skulle sluta med blöja, men han var inte alls intresserad av det. Men strax efter sommaren ville han börja gå på.toaletten, och sen tog det bara ett par veckor tills han var blöjfri på dagen. Så mitt tips är att vänta tills han är redo. Min dotter är knappt 2 är och nästan blöjfri på dagen, för hon ville börja gå på pottan hon också när storebror går. Så det är verkligen olika det där!

2020-01-21
Evanima
Evanima
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...