App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gå isär?

Hej. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja eller hur jag ska göra längre. Jag och min man har haft det jobbigt i vårt förhållande ett tag och allt började egentligen efter ett bråk för 3 år sedan då det sas väldigt elaka saker mot mig som jag inte kunnat släppa än så djupt sårad jag blev då. Sen har vi haft det bra lite däremellan. Just nu är vi nere i en svaka igen då vi bråkar hela tiden och det har att göra med att jag är så trött på hans beteende. Han tycker att han ska få sitta och spela data hela nätterna och sova ändra till 12-13 på dagen för att sen spela igen för att "vakna" till igen, detta varje helg han är ledig.. Han vägrar inse att det inte fungerar att göra så när man har 3 barn.. Barnen mår såklart inte bra av vårat bråk och har en otrolig tur att de kan vara mycket hos mormor och morfar.. Jsg vet att vi måste gå isär då han vägrar gå i parterapi med mig och det blir inte bättre mellan oss. Det är bara så svårt för att jag älskar ju honom. Hur har ni som gått isär fast ni älskat er partner gjort? Eller har någon något tips på hur jag ska orka gå igenom en skilsmässa och inte förlåta honom ännu en gång..

2020-01-18
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader

Jag har varit där du är. Jag förstår dig. Och detta kommer låta hårt. Men han kommer inte förändras och du kommer inte få mer energi - du kommwr bli och känna dig mer och mer ensam. Vilket är en känsla som äter upp en inifrån .
Jag gjorde precis som du -fokuserade på barnen och väntade, väntade och väntade. Kände mig så ensam.
Men till slut gav jag upp. En kväll efter läggning gick jag ut i vardagsrummet och bara sa det. Nu ska vi separera. Det blev en skit jobbig tid men nu har jag mitt eget - vi delar på barnen och han har, tro det eller ej, börjat ta mer ansvar kring saker och ting och det är mer jämställt kring barnens behov, skaffa kläder vabba osv.
vi förblir dock skilda är inte alls intresserad av att sätta mig i samma sits igen.

Mitt råd är Satsa på dig ! Barnen kommer må bra om du mår bra 💕 de ser och påverkas så mycket mer av vårt mående än vad vi tror. Börja planera, räkna på ekonomi, leta boende, prata med vänner/familj 💕

2020-02-02
Freudberg
Freudberg
Bebis på 11 månader

Hej, tack för era svar.
Jag vet att spelandet är hans hobby och jag tycker absolut att han ska få ha sin hobby, dock går den ut över familjelivet tyvärr. Det blir en massa löften hit och dit från hans sida som tyvärr inte hålls 9 av 10 gånger vilket skapar större frustration från mitt håll.
Han vill fortfarande inte gå på parterapi och just nu ligger vi nog rätt lågt med allt.. Mer pga att jag inte orkar.
Jag fokuserar mest på barnen just nu och hoppas att jag ska finna styrkan att ta tag i vår relation snart.

2020-02-02
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader

en del diskussioner kring detta i vårat förhållande. Men jag måste hålla med Inteupptaget som skrev att det inte handlar om sjölva spelandet utan hur mycket tid man lägger på det. Jag slappnar av framför tv:n medans min partner slappnar av vod datorn och tjöt med polarna. Vi har tom ibland hittat spel som jag har tyckt är roliga att spela ihop med honom och på så vis får han haka på mina intressen ibland. Det handlar om överenskommelse utifrån vad som kan fungera för just er, om ni kan hitta det. Vill.min partner sitta uppe till 02 och spela medan jag sover, absolut, så lönge du klarar ab att gå upp i god.tid.och ta ditt ansvar som fungerande pappa och partner.

2020-02-02
Danijella123
Danijella123
Bebis på 6 månader

Skulle likaväl kunna ha varit jag som skrev de inlägget, men min partner har nu accepterat parterapi. Dock så är jag osäker på om de kommer göra någon skillnad för de är samma visa varje gång. Försök övertala han till de, jag tror de är bäst.

2020-02-01
LiaS19
LiaS19
Bebis på 7 månader

Hej! En spelande pappa här!
Hur gamla är ni om man får fråga?
Det låter som att din man spelar onlinespel? Jag trodde inte att tv-/datorspel var en så jättestor del av mitt liv. Men när jag träffade min fru slutade jag sitta hemma vid datorn och bodde i princip hos henne i 1 år ungefär.
Insåg ganska snabbt att jag fullkomligt tappade kontakten med majoriteten av mina vänner på grund av detta.

Med det sagt, så finns det nog ännu fler anledningar än att "det är kul" till att han spelar. Jag personligen blir bara avkopplad genom att spela spel eller snickra i garaget, blir fullkomligt rastlös framför TVn t ex.

Med även det sagt, så måste man som vuxen människa kunna ta lite egenansvar. Sitta uppe halva natten gör jag fortfarande vissa helger, men då stiger jag ändå upp i vettig tid.

Vet inte riktigt vart jag ville komma med min inflikning, mer än att det är fullt rimligt att spendera många timmar i veckan med att spela spel, precis som det är rimligt att läsa böcker, titta på tv eller "springa för nöjes skull", vem som nu gör det..
Men det är inte fullt rimligt att förkasta sitt ansvar som vuxen och förälder. Tänker du ställa ultimatum så ska de inte handla om spel eller inte spel, det ska handla om rimliga tider och ansvarstagande.

2020-01-23
Inteupptaget
Inteupptaget
Bebis på 13 månader

Håller med föregående om att provseparera. Istället för att försöka med ultimatum osv, förklara att det inte fungerar för dig så här och att du flyttar/vill att han gör det. Kanske kommer han då på att han verkligen vill vara med dig och accepterar terapi eller liknande. Gör han inte det, så tycker jag du gör bättre i att leva ensam med barnen (du verkar ju ändå ta allt ansvar själv), och leta efter en partner som vill dela livet med dig och inte snålåka. Många gånger när kvinnan får ta megaansvaret hemma anser jag att det då också är kvinnan som får ta det dåliga samvetet med livspuzzlet, gå ner i arbetstid, offra umgänge med vänner osv osv. Och jag tycker det är superviktigt att inte bara få ihop barnens tillvaro utan även sin egen.

2020-01-18
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 7 månader

Det låter som att du kommer få ett bättre liv av att gå isär☺️Du är väl värd det bästa här i livet. Bara för att man älskar någon betyder inte det att det är bra för en! Prova separera? Min man skulle aldrig få för sig sova till 08 äns om det inte är nåt vi kommit överens om🤨 Ställ krav och säg som det är: spelberoende går ut över familjen, han får fixa det men sålänge är ni på varsitt håll

2020-01-18
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...