App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Föräldradagar efter ettårsdagen

Min son fyller 1 år nästa vecka och jag jobbar 80 % medan min sambo är helt föräldraledig. Jag har pratat med Försäkringskassan om det här med att ta ut dagar efter ettårsdagen men är inte helt säker på att jag fattar. Min sambo måste ta ut 5 dagar i veckan för att inte förlora sin SGI. Och jag som jobbar 80 % ska enligt FK ta ut en dags föräldrapennig i veckan för att det ska täcka upp till 100 %. Detta har jag förhoppningsvis fattat. Men om jag inte tar ut en dags föräldrapenning per vecka får jag bara 80 % av mina 80 % när jag blir sjukskriven längre än en vecka eller vid vab. Har jag fattar rätt? Och inte är det väl för alltid? Om jag går upp i procent senare ändras väl detta?

2020-01-15
Pineapple86
Pineapple86
Bebis på 16 månader

Det stämmer, dina 80 % blir din nya heltid i försäkringskassans ögon och då får du 80 % av dina 80 % (eller maxtak) om du skulle bli sjuk. Men du kan göra som personen innan mig skrev.

2020-01-18
Äntligensnartmamma
Äntligensnartmamma

Jo, tyvärr sänker du din SGI om du inte täcker upp för ledighet. Det är därför man måste spara och spara hela första året.
Ni kan du göra så att du tar ut den dagen du är ledig tex onsdag och din partner tar ut 5 andra dagar tex mån + tis + tors + fre + lör.
Då är båda helt skyddade!

2020-01-17
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...